Consiliul Local al Sectorului 1 a respins pentru a patra oară rectificarea bugetară promovată de Clotilde Armand

3 zile in urmă 16

Consiliul Local al Sectorului 1 a respins, marți, pentru a patra oară, rectificarea bugetară promovată de către edilul Clotilde Armand, transmite București FM, preluat de Rador.

Primarul le-a explicat consilierilor că rectificarea bugetului local este necesară pentru a include la partea de venituri banii suplimentari veniți de la Ministerul de Finanțe din cote defalcate din impozitul pe venit și încasările mai mari realizate de către Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1.

De asemenea, rectificarea ar fi necesară pentru a bugeta cheltuielile de funcționare mai mari, neașteptate, conform primarului Sectorului 1.

Șeful Comisiei de buget a Consiliului Local, liberalul Dinu Gheorghe, a subliniat că bugetul promovat în luna aprilie de către primarul Armand și votat de către consilieri a fost ilegal, deoarece nu a inclus toate cheltuielile de funcționare, pe care le putea previziona la acea dată.

Clotilde Armand a declarat în fața consilierilor că, în luna aprilie, spera să nu fie obligată să plătească facturile operatorului de salubritate, Romprest, pe care le și contestate pe cale legală.

Liberalul Dinu Gheorghe a subliniat că edilul nu ar fi procedat corect, deoarece nu i-a informat pe consilierii locali despre faptul că nu a prevăzut bani în buget pentru plata facturilor de salubritate.

Liberalul Dan Podaru a cerut, în mod explicit și ferm, ca primarul Clotilde Armand să își asume personal răspunderea materială pentru penalitățile la facturile de salubritate, penalități în valoare de 23 de milioane de lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă