​Consiliul General nu va alege nici marți cei doi viceprimari ai Capitalei

2 luni in urmă 18

Consiliul General nu va alege nici la ședința de marți cei doi viceprimari ai Capitalei, din cauză că instanța încă nu a finalizat validarea mandatelor pentru toți cei 55 de consilieri generali, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro. Propunerea PNL pentru funcția de viceprimar este Stelian Bujduveanu, iar a USR-PLUS - Vlad Voiculescu.

În urmă cu câteva zile, Vlad Voiculescu a scris pe pagina de Facebook că alegerea viceprimarilor din Primăria Capitalei este blocată de contestațiile făcute de o misterioasă doamnă Veronica Bunescu. Aceasta a contestat de trei ori până acum deciziile instanței de validare a consilierilor generali, iar până nu sunt validați toți consilierii, viceprimarii nu pot fi aleși.

”Cine o cunoaște pe doamna Veronica Bunescu? Să vă explic de ce întreb: La o lună după alegerile locale, guvernul Orban a făcut imposibilă alegerea viceprimarilor până la validarea tuturor consilierilor, prin modificarea Codul Administrativ printr-o OUG. Mulți mi-au spus că vor amâna numirea mea ca viceprimar până după alegeri. Am crezut că exagerează, că nimeni nu își poate bate joc de voința a sute de mii de oameni și că mă voi putea apuca de treabă mai curând. Dar a intervenit ceva. Mai exact, a intervenit doamna Bunescu, care a făcut o serie de apeluri împotriva deciziilor instanței. Doamna Veronica Bunescu a făcut apel la hotărârile instanței. De trei ori (în 12, 16 și 26 noiembrie). De fiecare dată chiar în ultima zi în care se putea depune apel. Avocații mi-au spus că așa se procedează când vrei să amâni ceva”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina de Facebook.

Din cauza prevederilor Codului Administrativ, a modificărilor legislative făcute de Guvernul Orban și din cauza contestației acestei doamne, au trecut 67 de zile de la alegerile din septembrie, iar viceprimarii nu au putut fi aleși.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă