Consiliul General al Municipiului București a aprobat înființarea Administrației Parcului Natural Văcărești / Nicușor Dan: „O uriașă oportunitate”

4 săptămâni in urmă 33

Înfiinţarea Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti, serviciu public de interes local al Capitalei, a fost aprobată vineri de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) cu 32 de voturi „pentru”, 2 „împotrivă” şi 15 abţineri.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute vineri dimineaţă, la sediul PMB, primarul general, Nicuşor Dan, a arătat că Parcul Naţional Văcăreşti reprezintă „o uriaşă oportunitate” pentru Bucureşti.

„Am depus o cerere pentru preluarea în administrare a acestui parc, cererea a fost aprobată de către Agenţia Naţională pentru Arii Protejate. În urma acestei aprobări, venim azi în şedinţa de Consiliu cu structura care va gestiona această arie protejată, Parcul Văcăreşti.

Este o structură nouă şi azi aprobăm înfiinţarea acestei administraţii, urmând ca după aceea, bineînţeles, să transferăm şi să angajăm persoane pe cele 20 de poziţii pe care le prevede organigrama”, a precizat Nicuşor Dan.

Finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti se va face din subvenţii de la bugetul local al Capitalei şi din venituri proprii.

Sediul administrativ al Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti va fi în Bucureşti, sectorul 4, strada Uioara, nr. 3, bl. M2, parter.

De asemenea, proiectul de hotărâre prevede reducerea numărului de posturi al Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucureşti de la 41 la 36.

Sursa foto: Facebook/ Parcul Natural Văcărești

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă