Consilierii USR și PNL din Constanța s-au abținut de la revocarea PUZ Mamaia, după ce investitorii i-au amenințat cu despăgubiri de peste 100 de milioane de euro/ Construcțiile pot continua în stațiune

1 lună in urmă 26

Consilierii locali din Constanța au fost înștiințați de mai mulți investitori imobiliari că dacă vor revoca Planul Urbanistic Zonal din Mamaia vor fi dați în judecată și li se vor cere prejudicii de la câteva milioane la peste 100 de milioane de euro, transmite Info Sud-Est. 

Documentele consultate de Info Sud-Est arată că înștiințările FPC Holiday Construct, Orient Construct Decor SRL, Gamaro Black Sea SRL și Asociația Construim Împreună au fost transmise în scris, pe e-mail, consilierilor locali.

Avertismentele au început să curgă cu câteva zile înainte de ziua ședinței în care a fost votat proiectul, iar unii investitori au reamintit consilierilor că se simt prejudiciați cu o zi înaintea ședinței.

Proiectul de revocare a PUZ a picat la vot, prin abținerea a 16 consilieri PNL și USR și 8 voturi împotrivă de la PSD. Doar doi consilieri locali de la PNL au votat pentru revocarea PUZ Mamaia.

Consilierii USR și PNL au invocat faptul că au nevoie de consiliere juridică suplimentară deși în ultima perioadă au votat în bloc revocarea altor PUZ-uri din mai multe cartiere ale Constanței (Balada, Veterani, Poarta 1, Tomis Nord etc).

Investitorii care au transmis avertismente consilierilor sunt, printre alții, și beneficiari ai terenurilor retrocedate de Radu Mazăre, ei fiind cei care au cumpărat parcele de teren de la intermediarii sau beneficiarii direcți ai retrocedărilor, adică de la cei care astăzi se află în închisoare alături de fostul primar.

O revocare a PUZ Mamaia ar fi însemnat o perioadă de respiro urbanistic și arhitectural pentru stațiune, de altfel mutilată timp de două decenii de administrația Radu Mazăre tocmai printr-o serie de PUZ-uri controversate, adică derogări care au ținut loc unui Plan Urbanistic General actualizat.

În 2020, oprirea construcțiilor haotice, de zeci de etaje, alături de lupta anticorupție, au fost laitmotivul campaniei electorale a USR Constanța și a echipei actualului primar Vergil Chițac.

sursa foto: Info Sud-Est

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă