Consilierii USR-PLUS din Timişoara propun amendarea celor care hrănesc animale sau păsări, pe domeniul public

3 săptămâni in urmă 21

Rodica Militaru și Răzvan Stana, doi consilieri locali ai USR PLUS din Timişoara, propun amendarea cu până la 200 de lei a celor care care hrănesc animale sau păsări, inclusiv porumbei, pe domeniul public sau privat al oraşului, informează publicaţia locală Timiş Online.

Sancţiunile pentru cei care sunt prinși că hrănesc animalele și păsările pe domeniul public sunt cuprinse între 100 şi 200 de lei, conform propunerii de modificarea HCL 371/2007 privind constatarea și sancționarea contravențiilor pe teritoriul Timișoarei.

„Există diverse abuzuri care ne-au fost semnalate în privința acestui articol, al hrănirii animalelor. Una este să hrănești un animal ocazional, alta este să hrănești sistematic cu sacul într-un anumit punct, creând astfel disconfort unor cetățeni ai orașului. Când mergi să hrănești sistematic cinci-zece câini, pe o stradă sau pe un teren viran, acesta este un abuz. (…) Dacă treceți pe stradă și hrăniți un câine, cred că nimeni nu vă va da amendă. Dar dacă mergem în fiecare seară într-un loc prestabilit și aruncăm saci cu mâncare unor animale nu le facem niciun bine”, a declarat consilierul local Răzvan Stana.

Nimeni nu va sancționa un copilaș care hrănește cu un pumn de grăunțe niște porumbei. Noi așa credem și vom instrumenta împreună cu aparatul executiv și organele abilitate în acest sens. În Ungaria, în parcuri, este interzisă hrănirea, amenda este de până la 200 de euro.

Răzvan Stana, consilier local USR PLUS Timişoara:

Acesta a adăugat că „nu este ok să hrănim porumbeii. Porumbeii sunt și purtători de diverse boli transmisibile la om, cum este psitacoza, care este destul de gravă. (…) Ideea nu este de a porni o acțiune împotriva porumbeilor, ci de a controla lucrurile”.

La rândul ei, Rodica Militaru a susținut că dacă ar crește numărul de porumbei s-ar ajunge la răspândirea bolilor în rândul oamenilor.

La Oradea, amenda este de până la 2.000 de lei. Să știți că sunt columbofili, oameni specializați în creșterea porumbeilor, care nu recomandă hrănirea de către oameni, pentru că duce la creșterea numărului de porumbei și duce la răspândirea bolilor în rândul oamenilor. (…) Acum 60 și ceva de ani, tata mi-a făcut poze hrănind porumbeii, doar că erau mult mai puțini atunci. Ei oricum nu vor muri de foame. Acești porumbei, cu excrementele lor, distrug fațadele clădirilor, distrug statuile, s-au renovat multe clădiri, frumos, în centru. Cum vor fi până în 2023?

Rodica Militaru, consilier local USR PLUS Timişoara:

„Ideea nu este de a muri de foame, pentru că oricum nu vor muri de foame, ideea este să găsim un echilibru în dezvoltarea exponențială a populației de porumbei. (…) Nu se pune problema de a nu fi hrăniți acești porumbei, ei au surse de hrană într-un oraș ca Timișoara. (…) Ei nu vor fi tot aici. Dacă nu va fi sursă constantă de hrană în centru sau pâine aruncată, pâinea care este foarte nesănătoasă pentru nutriția porumbeilor, ei se vor răspândi în parcuri. Este o lege a naturii, se vor duce să caute hrană, nu vor sta cu zilele să vină cineva în Piața Operei să le arunce grăunțe”, a mai spus Rodica Militaru.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă