Congresul SUA urmează să certifice, astăzi, victoria lui Joe Biden, pe fondul protestelor suporterilor lui Donald Trump

1 lună in urmă 21

Congresul SUA se reunește, miercuri, pentru a confirma victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale, în timp ce suporterii lui Donald Trump protestează la Washington, transmite BBC.

În ședință comună a celor două camere ale Congresului american – Camera Reprezentanților și Senatul – vor fi numărate și confirmate voturile din colegiile electorale ale celor 50 de state americane. Conform rezultatelor, Biden a reușit să adune 306 voturi, în timp ce Trump a obținut doar 232.

Citește și Impeachment 2.0: Ar putea fi Trump supus unei noi proceduri de demitere?

În acest timp, Garda Națională este mobilizată pentru a evita orice escaladare a protestelor, pe măsură ce suporterii lui Trump se strâng în Washington pentru a manifesta împotriva rezultatelor anunțate, pe care Donald Trump nu le-a acceptat până în acest moment, fără a aduce însă dovezi a fraudării alegerilor.

De asemenea, sunt așteptate contraproteste din partea suporterilor Partidului Democrat.

Autoritățile din Washington au transmis că forțele de ordine nu vor fi înarmate și vor fi prezente doar pentru a se ocupa de aglomerație și coordonarea traficului.

Enrique Tarrio, liderul grupării extremiste Proud Boys, care va fi prezentă la protestele din Washington, a fost arestat luni şi acuzat că a distrus un panou Black Lives Matter al unei biserici istorice din Washington DC luna trecută. Tarrio, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat luni la intrarea în oraş şi asupra lui au fost găsite două încărcătoare de mare capacitate, a anunţat poliţia. El se confruntă şi cu acuzaţii privind posesia de arme şi muniţie.

După validarea victoriei lui Joe Biden în Congres, democratul își va prelua mandatul de președinte al SUA la 20 ianuarie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă