Confruntări la Bruxelles, între polițiști și mii de oameni păcăliți de 1 aprilie să vină la un festival care nu s-a ținut

2 săptămâni in urmă 1


Circa 5.000 de belgieni au ignorat restricțiile impuse de autorități și s-au adunat joi, 1 aprilie, în Parcul Cambre din Bruxelles la festivalul „La Boum”, un eveniment care, în mod normal, ar fi trebui să se desfăşoare online, relatează Mediafax.


Oamenii au fost chemați pe internet și prin intermediul rețelor sociale să vină pe 1 aprilie la „primul festival de dans al anului”, cu intrare gratuită. A fost însă o farsă de 1 aprilie, scrie site-ul nieuwsblad.be.


Autoritățile din Bruxelles au făcut apel la populație să nu vină în Parcul Cambre, iar poliția a comunicat pe Twitter că festivalul este o păcăleală de 1 aprilie şi că va interveni pentru dispersarea persoanelor adunate ilegal.


În ciuda acestui fapt, mii de persoane s-au strâns acolo.


După tatonări, forţele de ordine au intervenit pentru dispersarea persoanelor care nu respectau măsurile antiepidemice, iar în unele zone au avut loc confruntări violente, informează publicaţia La Libre şi postul RTL.


Polițiștii au utilizat tunuri de apă, spray-uri cu piper și gaze lacrimogene pentru dispersarea participanţilor dornici de distracție, care au aruncat cu pietre şi sticle în forțele de ordine.


Mai multe persoane au fost rănite și cel puțin cinci au fost reţinute.


Conform unei evaluări preliminare, trei ofițeri au fost răniți.


Die Polizei beginnt die Räumung. pic.twitter.com/IGeYRp6ZB9

— Stefan Krabbes (@StefanKrabbes) April 1, 2021
Confruntări la Bruxelles, între polițiști și mii de oameni păcăliți de 1 aprilie să vină la un festival care nu s-a ținutConfruntări la Bruxelles, între polițiști și mii de oameni păcăliți de 1 aprilie să vină la un festival care nu s-a ținutConfruntări la Bruxelles, între polițiști și mii de oameni păcăliți de 1 aprilie să vină la un festival care nu s-a ținutConfruntări la Bruxelles, între polițiști și mii de oameni păcăliți de 1 aprilie să vină la un festival care nu s-a ținut

FOTO: Profimedia Images


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă