Confruntări între tabere la Congresul PNL! Susținătorii lui Orban scandează în timp ce Cîțu își salută echipa

3 săptămâni in urmă 22

Confruntări între tabere la Congresul PNL!

Tensiunile s-au făcut simțite încă de la începutul Congresului Partidului Național Liberal (PNL). Susținătorii lui Ludovic Orban au scandat îndelung numele acestuia în timp ce Florin Cîțu își saluta susținătorii.

Grupurile de susținători au strigat „Orban, Orban!” şi „Cîţu, Cîțu!”. De asemenea, ”Florin președinte, Florin președinte”, s-a strigat la un moment dat în sala de Congres.

Iohannis, întrerupt în repetate rânduri de susținătorii candidaților

Ajuns la Congresul de la Romexpo, Klaus Iohannis a ținut și el un discurs la început. „Nu ne-am întâlnit de mult în această formulă şi mă bucur să vă văd aici în număr atât de mare. Ne află într-un punct de inflexiune, nu doar pentru PNL, ci şi pentru România. Trebuie să recunoaştem că nu a fost o campanie internă aşa cum ne-am fi dorit. Mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, mai multe discuţii aplicate, pe moţiuni şi proiecte. Să nu ne amăgim: sub scuza competiției electorale nu pot fi ascunse derapaje și atacuri la persoană. Astfel de atitudini nu trebuie să mai vedem niciodată. Din păcate, s-au spus lucruri grave, s-au spus spus cuvinte dure, care sapă credibilitatea unui partid„, a spus Klaus Iohannis, în discursul de deschidere al Congresului PNL.

Președintele României a fost întrerupt de mai multe ori la Congresul PNL de susținătorii lui Ludovic Orban, dar și de cei ai lui Florin Cîțu. Șeful statului a sesizat acest lucru și le-a transmis acestora că trebuie să fie o echipă, chiar dacă acum sunt două tabere.

„Parteneriatul va continua și va produce multe beneficii pentru România. Sunt încrzător că viitorul o să fie bun, iar guvernarea o să fie bine coordonată de liberali. Contați pe sprijinul meu. Văd că sunteți energizați, așa e bine, dar la final trebuie să fim o echipă”, a le-a transmis Klaus Iohannis.

Florin Cîțu, primele declarații la începutul Congresului PNL

-Toată campania am fost optimist și încrezător. După ziua de azi PNL va fi mai puternic, mai unit și mai pregătit pentru a câștiga alegerile din 2024. Sunt mulți liberali care nu participă astăzi aici. Participarea este limitată.

– Va fi un congres organizat impecabil. Totul va fi transparent. Au fost invitați la congres liderii partidelor politice din România. Au fost invitați lideri USR-PLUS dar au spus că nu participă.

-Această criză guvernamentală a fost făcută de cei care au plecat de la guvernare. PNL va fi mai unit ca niciodată după ziua de azi. Noi facem ceea ce spunem.

Ludovic Orban: Suntem oameni, avem emoţii

-Suntem oameni și avem emoții. Am încredere în delegații PNL. Avem o comisie de organizare, am încredere că vor fi respectate totate procedurile.  Este binevenit președintele..

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă