Confruntarea cu Germania, ”meciul carierei” pentru Darius Olaru! Cheia unei victorii care ar aduce calificarea în sferturi

2 săptămâni in urmă 2

Media: Fotbal Club, luni, 19:30, Digi Sport 1

Media: Digi Sport Special, luni, 21:30, Digi Sport 1

Darius Olaru a declarat că adversitatea adversarilor și a arbitrilor a constituit chiar un atu pentru ”tricolori”, care s-au motivat suplimentar și au reușit să revină de la 0-1 și să învingă.

Galerie Foto

Darius Olaru, după România U21 - Ungaria U21

Ne-a ambiționat foarte mult arbitrul, aproape toate deciziile erau contra noastră. El și jucătorii adverși ne-au montat poate mai mult decât ne-am montat noi.

Pe moment e foarte frustrant să vedem că arbitrul ia unele decizii foarte ciudate, dar n-aveam ce face, trebuia să jucăm”, a declarat Darius Olaru, în cadrul unei conferințe de presă.

După victoria cu Ungaria, pentru România urmează jocul cu Germania, de marți, ora 19:00, despre care Darius Olaru susține că este ”meciul carierei” pentru el și mulți dintre colegii săi.

Pentru mulți dintre noi va fi cel mai important meci din carieră, de până acum. Dacă reușim să câștigăm, vom fi acolo. Nu ne gândim la egal, vrem să câștigăm și sper că vom fi concentrați. Dacă vom munci așa cum am făcut-o în ultimele două meciuri, vom reuși să câștigăm.

Este un meci cu miză foarte mare, trebuie să ne ridicăm la nivelul acestei partide. Îi respectăm pe adversari, dar când începe meciul, nu ne mai gândim pe cine întâlnim, dacă sunt jucători de zeci de milioane”, a transmis Darius Olaru.

Calculele calificării României în sferturile Euro U21

La finalul etapei a doua a fazei grupelor, Germania este lider în grupa A, cu patru puncte și golaveraj 4-1. Pe locul doi este România, cu patru puncte și golaveraj 3-2, în timp ce Olanda, care, spre deosebire de ultima clasată Ungaria, păstrează încă șanse de calificare, este pe trei, cu două puncte și golaveraj 2-2.

Astfel, România se va califică în mod cert în sferturile turneului final, evident, cu o victorie în ultima rundă, când întâlnește Germania, joc programat marți, de la ora 19:00, indiferent de rezultatul celuilalt meci din grupă. În acest caz, selecționata lui Adrian Mutu ar face șapte puncte, două peste cele cinci pe care le poate acumula Olanda dacă obține o victorie cu Ungaria.

România poate ieși din grupă și cu o remiză în fața Germaniei, însă are nevoie să marcheze de cel puțin două ori. La 0-0, s-ar face un clasament în trei, iar ”tricolorii” ar fi eliminați, dacă Olanda bate Ungaria, din cauza golaverajului general inferior în comparație cu al nemților. În cazul unui 1-1, România s-ar califica doar dacă Olanda câștigă partida cu Ungaria cu 1-0.

În cazul unei înfrângeri în ultima etapă în fața Germaniei, șansele României la calificare nu sunt zero, însă pentru accederea în sferturi este nevoie ca Olanda să piardă sau să remizeze cu Ungaria.

Etichete: campionatul european de tineret , darius olaru , romania u21 ungaria u21 , arbitraj românia u21 - ungaria u21
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă