Confruntare între forțele de ordine poloneze și migranții care au luat cu asalt punctul de trecere Kuznica / Migranții rup gardurile de sârmă ghimpată / Polițiștii folosesc tunuri cu apă și gaze lacrimogene

2 săptămâni in urmă 19

Migranții blocați la granița dintre Belarus și Polonia au luat, marți, cu asalt punctul de trecere a frontierei de la Kuznica și au declanșat o confruntare cu forțele de ordine poloneze, potrivit imaginilor publicate de Ministerul Apărării de la Varșovia.

Polițiștii și grănicerii polonezi folosesc gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispersa grupul mare de migranți adunați la frontiera externă a Uniunii Europene.

Atak migrantów na przejściu granicznym w Kuźnicy. Migranci są bardzo agresywni, rzucają w kierunku polskich funkcjonariuszy i żołnierzy kamieniami pic.twitter.com/eCJTX6vQVq

— Ministerstwo Obrony Narodowej 🇵🇱 (@MON_GOV_PL) November 16, 2021

Conform unor imagini publicate de NEXTA pe canalul oficial de Telegram, migranții pot fi observați cum rup gardurile de sârmă ghimpată și aruncă cu pietre și grenade acustice în forțele de ordine poloneze.

Ministerul Apărării de la Varșovia susține că asaltul este coordonat de forțele armate de la Minsk și a publicat imagini în care se pot observa soldați infiltrați în grupurile mari de migranți.

Nasi żołnierze i funkcjonariusze wykonali zadanie perfekcyjnie. Pierwsza fala ataków na granicę zatrzymana.

Dziękujemy za służbę i skuteczne działania. pic.twitter.com/Dq3J9PoVgO

— Stanisław Żaryn (@StZaryn) November 16, 2021

Autoritățile poloneze au anunțat că va începe construirea unui gard permanent în luna decembrie, de-a lungul frontierei cu Belarusul, pentru a opri fluxurile de migranți. Ministrul de interne polonez a precizat că lucrările ar urma să fie finalizate în primul semestru al anului 2022. Gardul va avea 5,5 metri și va fi dotat cu senzori de mișcare și camere de supraveghere. Bugetul estimat al proiectului s-ar situa în jurul sumei de 366 de milioane de euro. În prezent, Polonia dispune de un gard temporar de-a lungul graniței cu Belarusul, făcut din sârmă ghimpată și înalt de 2,5 metri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă