Conflict diplomatic între Australia și Serbia, pe fondul situației lui Novak Djokovic. Sârbii acuză interese politice

1 săptămână in urmă 15

  • Serie A: AC Milan - AS Roma, joi, 19:30, Digi Sport 1

  • Serie A: Juventus - Napoli, joi, 21:45, Digi Sport 1

Președintele Serbiei promite să lupte "pentru dreptate și adevăr"

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic denunţă faptul că Novak Djokovic ar fi fost “hărțuit” în Australia.

Ambasadorul Australiei în Serbiei a fost convocat de urgență pentru a oferi explicații în acest caz.

Președintele Serbiei, dar și tatăl lui Novak Djokovic, au avut discursuri populiste în legătură cu situația tenismenului sârb în Australia.

"Tocmai am încheiat o conversaţie telefonică cu Novak Djokovic. I-am spus lui Novak că toată Serbia este alături de el şi că autorităţile noastre iau toate măsurile pentru a opri cât mai curând hărţuirea celui mai bun jucător de tenis din lume. În conformitate cu toate standardele dreptului internaţional public, Serbia va lupta pentru Novak Djokovic, pentru dreptate şi adevăr", a scris Aleksandar Vucic, într-un mesaj postat pe contul său de Instagram.

Știi cum se traduce o croazieră de lux în impactul asupra mediului înconjurător? Află Ce nu știai despre croaziere, pe Digi Life, de la 21:55.

Galerie Foto

"Novak este un ‘Spartacus’ al noii lumi - una care nu tolerează injustiţia, colonianismul şi ipocrizia, dar luptă pentru egalitatea tuturor oamenilor de pe planetă, indiferent de culoarea pielii, religie sau câţi bani au.

Fiul meu este ţinut în captivitate în Australia, dar niciodată nu a fost mai liber. Din acest moment, Novak a devenit un simbol şi apa lumii libere, lumii săracilor. A demonstrat că şi o ţară mică, dar eroică, precum Serbia, poate avea cel mai bun jucător de tenis al lumii şi că adevărul nu mai poate fi ascuns.

Ei îl pot băga la închisoare, îl pot pune în cătuşe, dar adevărul este ca apa, merge găseşte o cale", a transmis Srdjan Djokovic.

Sârbii acuză interese politice în Australia

Presa din Serbia susține că explicația autorităților statului Victoria conform căreia viza lui Djokovic nu era eligibilă este discutabilă. Reuters a anunțat că trei jucători de tenis cu documente similare de călătorie au intrat deja în Australia.

În total, au fost 26 de cereri de derogare pe motive medicale, din partea sportivilor. Doar patru au fost acceptate, iar autoritățile australiene au anunțat că investighează o posibilă încălcare a regulilor.

Sârbii cred că este vorba despre un abuz de putere, menit să sporească popularitatea politicienilor din Australia, având în vedere restricțiile dure impuse australienilor în ultimul an.

"Ce se află în spatele abuzului îndreptat împotriva lui Novak Djokovic: un singur om este de vină pentru toate. Premierul Australiei se află la cel mai scăzut nivel de popularitate de când a preluat mandatul. Morrison are o reputație proastă în rândul oamenilor din cauza mai multor decizii. În primul rând ca urmare a măsurilor dure și a modului în care Australia a luptat împotriva pandemiei de COVID-19, cu care o parte importantă a populației nu a fost de acord", titrează blic.rs.

Djokovic, recordmen la Australian Open

Novak Djokovic (34 de ani) este campionul en titre de la Australian Open și deține un număr record de titluri la Melbourne – nouă.

Australian Open 2022 este programat în perioada 17-30 ianuarie. Organizatorii au anunțat că toţi jucătorii care vor să participe trebuie să fie vaccinaţi cu ambele doze împotriva COVID-19.

“La mulți ani tuturor! Vă urez sănătate, iubire și fericire în fiecare moment și sper să iubiți și să respectați toate ființele de pe această planetă minunată. Am petrecut timp de calitate alături de persoanele iubite, iar acum mă îndrept către Australia, cu o scutire pentru a putea juca”, a scris Novak Djokovic pe Instagram.

La Australian Open 2022, Novak Djokovic ar putea să câștige trofeul de Mare Șlem cu numărul 21 din carieră, un record.

Etichete: novak djokovic , djokovic , serbia , australia , australian open , melbourne , aleksandar vucic

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă