CONFERINȚĂ DE PRESĂ | Joan Laporta explică de ce nu mai poate juca Lionel Messi la FC Barcelona. „Totul se leagă de fairplay-ul financiar”

2 luni in urmă 30

Joan Laporta (59 de ani), președintele de la FC Barcelona, susține o conferință de presă după ce gruparea catalană a a anunțat despărțirea de Lionel Messi.

Superstarul argentinian Lionel Messi nu va semna o prelungire a contractului cu FC Barcelona, club pe care-l va părăsi după mai bine de 20 de ani.

Lionel Messi (34 ani), sextuplu câştigător al Balonului de Aur, a evoluat întreaga sa carieră la FC Barcelona, care l-a recrutat în 2001, când avea doar 13 ani.

CONFERINȚĂ DE PRESĂ | Joan Laporta explică de ce nu mai poate juca Lionel Messi la FC Barcelona

În vara trecută, fotbalistul argentinian a cerut rezilierea contractului său cu Barcelona, din cauza lipsei de rezultate din ultimii ani şi a dezacordurilor cu fosta conducere a clubului, dar în final a acceptat să-şi respecte angajamentul.

ProSport a spicuit cele mai interesante declarații ale președintelui Joan Laporta

Pentru a vă face o idee care este limita salarială… Este cu regula 4 la 1. Pentru a avea 25 de milioane de euro pentru salarii trebuie să eliberăm 100. Adică mulți jucători.
Conducerea sportivă lucrează la reducerea facturii salariale și există unii jucători cu care am ajuns la un acord, dar cu alții nu este atât de ușor. Ne aflăm într-un teren foarte mlăștinos, care prezintă multe riscuri pentru entitate și necesită timp.

Totul se leagă de fair-play-ul financiar, care în La Liga nu urmează criteriul banilor cash. De asta nu am putut să înregistrăm contractul pe care l-am agreat cu Lionel Messi. Pentru a atinge acel fair-play, Barcelona ar fi trebuit să accepte o operațiune care ar fi afectat clubul pentru următorii 50 de ani în termen de drepturi de televizare.

🗣 „Leo wanted to stay at Barcelona, we wanted Leo to stay.”

Barcelona president Joan Laporta says despite both parties agreeing on a new contract, the financial implications would’ve put the club at risk pic.twitter.com/SaVK8N6Fhd

— Football Daily (@footballdaily) August 6, 2021

Nu am putut lua o decizie care să afecteze clubul în următorii 50 de ani. Clubul are mai mult de 100 de ani și este mai presus de toate și toți, chiar și decât cel mai bun jucător al lumii.

Când am încheiat contractul de cinci ani cu Messi, am crezut că îl putem reînnoi.  Această situație s-a compicat ulterior. Este adevărat că am primi bani, dar credem că ipotecarea drepturilor de televiziune timp de o jumătate de secol nu este în interesul entității. FC Barcelona este mai presus de toate.

FC Barcelona nu retrage numărul 10

FC Barcelona nu va retrage numărul 10 după plecarea lui Lionel Messi, deoarece regulamentul ligii spaniole nu permite acest lucru. Conform regulamentului ligii, cei 25 de jucători din lot trebuie să aibă numere de la 1 la 25. Numerele de la 26 la 50 sunt pentru rezerve.

Astfel, dacă o echipă vrea să retragă un număr, atunci va putea înscrie doar 24 de jucători în lotul de profesionişti.

The post CONFERINȚĂ DE PRESĂ | Joan Laporta explică de ce nu mai poate juca Lionel Messi la FC Barcelona. „Totul se leagă de fairplay-ul financiar” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă