Conferință de presă a familiei lui Novak Djokovici, la Belgrad: „Australia calcă în picioare poporul sârb”. Tatăl își compară fiul cu Isus

2 săptămâni in urmă 12

Srdjan și Diana, părinții superstarului sârb Novak Djokovici, 34 de ani, liderul ierarhiei jucătorilor profesioniști din tenis, și fratele Djordje, au organizat joi, 6 ianuarie, o conferință de presă extraordinară la Belgrad și au comentat situația creată după ce Nole nu a fost primit în Australia, informează publicația Blic. Sportivul nu va fi expulzat, după ce a contestat decizia în justiție și așteaptă verdictul de luni într-un hotel pentru migranți din Melbourne.

Srdjan Djokovici a spus că intenția australienilor a fost să-l umilească pe Novak, după ce i-a fost respinsă viza, cu toate că sportivul, neimunizat contra Covid, primise marți o derogare medicală pentru a participa la Australian Open.

„Serbia este Novak și Novak este Serbia! Acel bărbat, premierul Scott Morrison a îndrăznit să-l atace pe Novak. Au vrut să-l umilească și să-l îngenuncheze. Și nu numai el, ci și toată Serbia. Australia calcă în picioare poporul sârb”, a declarat părintele.

„Suntem un popor mândru care nu a atacat niciodată pe nimeni, ci doar s-a apărat. Suntem mândri de Novak al nostru, lumina de la capătul tunelului. Acea oligarhie politică nu are nicio legătură cu sportul”, a adăugat Srdjan.

Isus a fost răstignit, dar a îndurat și este încă viu, printre noi. Ei încearcă să-l răstignească pe Novak în același mod.

Srdjan Djokovici:

„Este în închisoare, prizonierul unor nenorociți”

„Ar fi putut să-i spună frumos să nu vină. A fost trimis la închisoare. Nu este în arest, ci în închisoare. I-au luat totul în afară de telefon, nu se poate spăla sau să-și schimbe hainele. El este prizonierul acelor nenorociți, să le fie rușine!”, a mai spus tatăl.

„Aceasta este o luptă a șapte miliarde de oameni din lume pentru libertatea de exprimare și de opinie. Novak nu a încălcat nicio lege. Novak, suntem cu toții cu tine”, a mai spus Srdjan.

 „Australia calcă în picioare poporul sârb”. Tatăl își compară fiul cu IsusSrdjan Djokovici.

„Novak nu a încălcat niciun protocol, avea documentație precum jucătorii de tenis care au intrat în țară. Când a ajuns în Australia, a urmat cea mai mare infracțiune diplomatică. El a fost apoi luat și interogat de vameșii de frontieră. În primele 45 de minute a reușit să comunice cu familia și echipa sa, apoi i-a fost confiscat telefonul și nu l-am putut auzi timp de trei ore și jumătate. După aceea, i s-a returnat telefonul și apoi a fost dus într-o altă cameră de izolare, care este detenție. După ce s-a luat decizia că nu i se va acorda viză pentru a rămâne în Australia și că nu va putea să-și apere titlul și să stabilească un record, după ce a părăsit aeroportul a trecut printr-un detector de metale, unde i-au fost confiscate toate bunurile. împreună cu valiza lui”, a povestit Djordje, fratele lui Novak.

„Ultima știre este că instanța a cerut autorităților să nu-l expulzeze până luni. Ar putea primi chiar interdicția de de a intra trei ani Australia. Avocații lucrează la toate, așteptăm informații, mulțumim președintelui și premierului și tuturor celor care ne ajută”, a completat el.

Nu este un criminal, ci un atlet. Mulțumim lui Novak pentru că luptă și sperăm că noi toți, împreună cu avocații din întreaga lume și autoritățile din Serbia, vom aduce victoria lui Novak și a lumii întregi.

Djordje Djokovici:

Primul mesaj al lui Nole, după reținere

Djordje a transmis și mesajul pe care i l-a transmis Novak pe telefonul mobil: „Dumnezeu vede totul. Harul meu este spiritual, iar al lor este doar material”.

Mama lui Nole, Diana, spune că îi este greu să treacă prin aceste momente: „Nimeni nu merita un astfel de tratament, mai ales nu el. Aceasta este o poziție politică, un scandal. Este un atac pur politic asupra lui Novak, pentru a nu deveni cel mai bun din toate timpurile. El este un țap ispășitor, dar și un mare câștigător. Este un revoluționar și care schimbă această lume.. Îl vom sprijini cu rugăciuni și cu un mesaj: Rămâi tu”.

Condițiile sunt groaznice. Un mic hotel pentru migranți,. Murdar, cu insecte și mâncare oribilă. Nu îi dau șansa să se mute într-un hotel mai bun sau într-o casă închiriată.

Diana Djoovici:
 „Australia calcă în picioare poporul sârb”. Tatăl își compară fiul cu IsusDiana și Srdjan Djokovici. Foto: EPA

Jucătorul care a câştigat de nouă ori turneul Australian Open şi care a luat marţi avionul în direcţia Melbourne după ce a anunţat obţinerea acestei derogări, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut, potrivit presei de la Antipozi.

Federaţia australiană de tenis (TA), organizatoarea turneului Australian Open, a confirmat marţi că Djokovic a primit o „derogare medicală” pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). Această derogare medicală, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului.

Călătoria cu peripeţii a lui Djokovic în Australia a provocat un incident diplomatic, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, acuzând Australia de „rău tratament” faţă de campion.

Openul Australiei, unde Novak Djokovic este deţinătorul titlului, debutează pe 17 ianuarie.

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă