Conducta de apă uzată a Craiovei, spartă. Zeci de hectare de teren, inundate

1 lună in urmă 23

Conducta de apă uzată a Craiovei, spartă / Captură video Conducta de apă uzată a Craiovei, spartă / Captură video

Culturile situate în zona Centurii de Nord a Craiovei se află permanent sub amenințarea avariilor produse la o conductă care transportă apă uzată de la SE II Craiova, la halda de cenuşă din Valea Mânăstirii, fapt confirmat și luni, relatează realitateadecraiova.net.

LUNI, 25 OCTOMBRIE 2021, 14:57

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: REALITATEA.NET

Un astfel de eveniment a fost înregistrat luni dimineață, când din cauza presiunii, apa a ţâşnit din conductă, iar cenușa lichidă a ajuns pe terenurile din zonă.

Unul dintre proprietarii afectați de aceste incidente spune că fenomneul de luni dimineață este al doilea într-o săptămână.

În astfel de situații, reprezentanții CET II Craiova, cei care susțin că nu este vorba despre poluare, ci de apă reziduală, trimit echipe în teren, fac reparații, dar din cauza vechimii, conducta cedează periodic.

Proprietarii terenurilor fac sesizări și la Garda de Mediu Dolj. Comisarii vin, constată și iau măsuri „momentane”, după cum a spus unul dintre doljeni.

O astfel de situație a mai avut loc și  în luna iulie a acestui an, când proprietara unei plantații de căpșune a semnalat fenomenul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă