Conducerea Spitalului Colțea: Problemele sesizate de un grup de medici și trimise la Ministerul Sănătății nu sunt reale

1 lună in urmă 7

Ca răspuns la acuzele aduse de nouă medici ai unități sanitare aflate în subordinea Primăriei Capitalei, managerul Mircea Lupușoru a transmis redacției G4Media.ro o serie de precizări, afirmând că problemele sesizate de un grup de doctori și înaintate Ministerului Sănătății nu sunt reale.

Managerul Mircea Lupușoru crede că este vorba doar despre o luptă de orgolii pentru că medicilor nemulțumiți li s-a redus numărul de paturi și spațiile din spital.

G4media.ro a publicat luna trecută un articol în care a explus pe larg nemulțumirile doctorilor. La acel moment, am publicat reacția managerului de la Spitalul Colțea, Mircea Lupușoru. Acesta a revenit cu explicații punctuale la acuzele medicilor. Explicațiile sale menționate într-un ”drept la replică” sunt semnate de toți șefii de secție din unitatea sanitară.

Întreaga reacție a conducerii spitalului poate fi citită aici

Cele mai relevante precizări transmise de conducerea Spitalului Clinic Colțea:

Se atrage atenția că în unitatea medicală sunt 122 de medici, iar faptul că doar nouă sunt nemulțumiți și că doar aceștia semnalează posibile nereguli. Astfel, cei nouă medici nemulțumiți nu asigură majoritatea din spital. Fondurile mari decontate de la Casa de Asigurări, peste o sută de milioane de lei, s-ar datora faptului că Spitalul Colțea a tratat multe cazuri de oncologie, chiar dacă nu a fost unitate covid. Conducea spitalului asigură faptul că nu este adevărat faptul că în secții erau maxim patru pacienți, iar decontările au fost corecte. ”Conform reglementărilor în vigoare privind finanțarea unităților sanitare în stare de alertă, decontarea serviciilor medicale s-a efectuat pentru spitalizarea de zi și indiferent de numărul de cazuri realizate sau după caz la nivelul activității efectiv realizate”, se precizează în dreptul la replică. Reorganizarea secțiilor din spital a fost realizată cu aprobarea Direcției de Sănătate Publică București și cu avizele date de autoritățile sanitare. Cât despre numirea șefilor de secții Letiția Coriu, Antoaneta Pungă și Raluca Papagheorghe, managerul Mircea Lupușor face asigurări că nu a avut nicio legătură cu promovarea acestora. În legătură cu întreruperea a două contracte de muncă, managerul spitalului susține că a fost vorba doar de finalizarea acestor contracte. Reorganizarea secției de cardiologie ar fi fost făcute pentru a se respecta protocoalele sanitare. Dotarea secțiilor este una corectă și nu poate fi vorba de dotări fictive.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă