Condiţiile pentru ca spectatorii să poată asista la meciurile de fotbal de la Campionatul European găzduite de Bucureşti

3 săptămâni in urmă 11

De Mădălina Chiţac.
Publicat: 23.04.2021, 20:10.
Actualizat: 23.04.2021, 20:12

E oficial! UEFA a confirmat astăzi că Arena Naţională va găzdui patru meciuri de la Euro cu un sfert dintre locuri ocupate. În schimb, Dublin şi Bilbao au fost tăiate de pe listă, iar partidele au fost mutate la Sankt Petersburg, Londra şi Sevilla. La Bucureşti, primele meciuri cu spectatori după 15 luni se vor juca pe un gazon ca o masă de biliard.

  • Câte 13.000 de spectatori ar urma să asiste meciurile de la Campionatul European de fotbal găzduite de Bucureşti.

Arena Naţională şi-a schimbat, din nou, iarba, cu 50 de zile înainte de EURO 2020. Este primul gazon hibrid din istoria de aproape un deceniu a stadionului şi a costat aproape jumătate de milion de euro. Arena va fi predată pe 15 mai forului european.

Eduard Novak, ministrul Sportului: De două săptămâni sunt aici reprezentanţii UEFA ca să organizeze, să ajute staff-ul de aici, ca să pregătească cât mai bine arena. Cu siguranţă Arena Naţională, înaintea competiţiei, o să arate total diferit.

Deja 10 mii de scaune de pe stadion au fost înlocuite cu unele noi. 13 mii de suporteri vor fi în tribune la patru meciuri de la Bucureşti.

A trecut mai bine de un an de la ultimul meci de fotbal din România jucat cu spectatori

Pe 8 martie 2021 s-a împlinit un an de la ultimul meci cu spectatori disputat în România. Acum, odată cu Euro 2020, aceste reguli s-ar putea aplica şi în competiţiile interne. Adică este foarte posibil ca, în curând, să venim pe stadion doar dacă prezentăm o dovadă clară că nu avem coronavirus.

Ministerul Sportului vrea să organizeze meciuri experimentale înainte de Euro 2020, iar echipele din prima ligă ar putea profita.

Justin Ştefan, secretar general LPF: Avem meciuri bune în play-off şi în play-out. Rămâne de văzut dacă îşi doreşte domnul Novak ca testarea să se facă strict pe Arenă sau doreşte doar testarea regulilor, ceea ce ar însemnă să o poţi face pe orice stadion din Liga 1.

Ultima etapă din Liga I este programată la finalul lunii mai.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă