Condițiile necesare pentru a diagnostica și trata cancerul tiroidian

1 lună in urmă 1

Cancerul tiroidian are o incidență ridicată între bolile oncologice, la categoria de vârsta 10–29 ani ajungând chiar pe primul loc.

O metodă de tratament cu rezultate foarte bune în cancerul de tiroidă o reprezintă iodoterapia sau terapia cu iod radioactiv. Aceasta este indicată pacienților diagnosticați cu cancer tiroidian diferențiat (papilar, folicular și cel cu celule Hurthle) și celor cu hipertiroidism, atât prin boală autoimună (boala Basedow-Graves), cât și prin gușă nodulară toxică. Tratamentul se bazează pe faptul că celulele glandei tiroide sunt singurele din organism care au capacitatea de a capta iodul administrat. Izotopul radioactiv va distruge apoi celulele tiroidiene, în timp.

„La Centrul Oncologic SANADOR avem toate condițiile necesare pentru a diagnostica și trata cancerul tiroidian, de la ecografe moderne la puncție, operație și tratament cu iod radioactiv”, explică Dr. Emin Mammadov, medic specialist Endocrinologie, șeful Departamentului de Terapie Izotopică din Centrul Oncologic SANADOR.

Aici, pacienții au acces la prima secție dedicată terapiei izotopice din sistemul medical privat. Aceasta oferă un nivel performant de dotări și servicii medicale ce vin în sprijinul pacienților afectați de neoplasm tiroidian și nu numai. Secția beneficiază de circuite separate, de condiții speciale de izolare și de personal medical cu înaltă pregătire, astfel încât tratamentele sunt administrate în condiții de maximă siguranță și confort, în acord cu protocoale terapeutice internaționale. Pacienții sunt cazați în saloane special amenajate, cu pereții, ușile și tavanul cu conținut de plumb pentru protecție împotriva radiațiilor.

Pentru stabilirea diagnosticului de certitudine și pentru obținerea parametrilor clinici necesari administrării unei terapii optime și cât mai puțin invazive pentru pacient, medicul endocrinolog lucrează în strânsă legătură cu specialistul în Medicină Nucleară.

În ziua externării, pacientul efectuează SPECT-CT, o investigație imagistică avansată. Scintigrafia clasică presupune măsurarea zonelor care au captat iodul, aceasta arată ca o umbră de om cu niște zone mai intens colorate. La SANADOR, aparatura de înaltă performanță combină SPECT („scintigrafie 3D”) cu investigația CT și astfel sunt obținute imagini foarte detaliate în care acumulările de iod radioactiv sunt dublate de detaliile anatomice structurale. Prin această metodă, medicul are acces la imagini mult mai clare și mai informative decât prin scintigrafia clasică.

Centrul Oncologic SANADOR oferă pacienților o abordare integrată complexă, de ultimă generație, pentru managementul cancerului, în conformitate cu cele mai recente ghiduri și protocoale disponibile la nivel internațional. Pe lângă Tumor Board, la Centrul Oncologic SANADOR pacienții au acces la specialiști cu experiență în Oncologie medicală, Radioterapie (inclusiv stereotaxie și brahiterapie), Medicină nucleară (cu SPECT-CT și PET-CT) și terapie izotopică, la care se adaugă chirurgia oncologică, imagistica medicală, laboratorul de analize și anatomia patologică.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă