Condițiile în care putem pleca în vacanță în Grecia, din 16 aprilie. Anunțul ministrului economiei

3 săptămâni in urmă 23

Grecia îşi redeschide graniţele pentru turism din 16 aprilie, a anunţat luni, 12 aprilie, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, după o întrevedere cu ambasadorul Greciei la București, informează Agerpres.

„Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi din 16 aprilie graniţele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident cu niște condiţii”, a explicat Claudiu Năsui, în al cărui portofoliu este și turismul, într-o intervenție la Antena 3.

Formular de localizare, plus certificat de vaccinare sau test PCR negativ

Astfel, potrivit lui Claudiu Năsui, la intrarea în Grecia, turiștii români trebuie:

  • să completeze un formular de localizare, care poate fi descărcat de pe internet;
  • să prezinte un certificat de vaccinare sau un test PCR negativ.

„E o veste bună! Aşteptăm mai multe informaţii de la omologii greci, pentru că sunt regulile lor. Eu am discutat cu ambasadoarea, mi-a zis test PCR, făcut cu un termen rezonabil înainte de plecare”, a afirmat Claudiu Năsui.

Cum scapi de carantină la revenirea în țară

Ministrul a explicat şi condiţiile ce trebuiesc îndeplinite pentru ca la revenirea din Grecia turiştii români să nu intre în carantină.

  • „Dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU, a țărilor din zăna galbenă, atunci nu e nicio problemă.
  • Dacă Grecia este în zona galbenă, şi cetăţeanul român este vaccinat și au trecut 10 zile de la rapel, se întoarce fără carantină.
  • Dacă nu are vaccinul, dar a fost bolnav de Covid în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea nu intră în carantină”, a menţionat Năsui.

Săptămâna trecută, ministrul turismului din Grecia a anunțase planul țării pentru a primi din nou turiști, la scară largă, de la mijlocul lunii mai.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă