Condițiile CRUCIALE pentru imunitatea de grup COVID-19 în România - Anunțul lui Alexandru Rafila

1 lună in urmă 1

 InquamPhotos/George CălinAlexandru Rafila, deputat PSD Foto: InquamPhotos/George Călin

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, spune că în toamnă poate fi atinsă imunitatea de grup la COVID-19 la noi în țară și astfel ne putem gândi la o revenire cât mai apropiată de normalitate. Reprezentantul României la OMS anunță însă că totul depinde de anumite condiții.

LUNI, 08 MARTIE 2021, 11:51

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Vaccinarea românilor împotriva COVID-19 în proporție de cel puțin 70%

„Da, este un termen realist (septembrie - n.red.), cu două condiții.

Una este legată de capacitatea de a administra 100.000 de doze de vaccin pe zi, minim, ăsta trebuie să fie un minim și este posibil să facem acest lucru, având în vedere că în următoarele două luni, adică luna aceasta și luna viitoare, peste șase milioane de doze de vaccin vor sosi în România, așa că 100.000 ca și medie, incluzând și zilele de weekend.

Al doilea element este legat de disponibilitatea populației să se vaccineze. Ăsta este elementul crucial, trebuie menținut interesul oamenilor, trebuie explicat și mai mult, fiecare dintre noi trebuie să știm că reîntoarcerea la normalitate în luna septembrie de exemplu este legată de obținerea unei acoperiri vaccinale de minim 70%”.

TOATE informațiile actualizate LIVE despre evoluția epidemiei de coronavirus AICI:  https://www.realitatea.net/coronavirus

Medicul mai atrage atenția că măsurile luate pentru scenariul roșu din Capitală, și nu numai, nu sunt suficiente, dacă populația nu conștientizează că este necesar să le respecte.

„Doar măsurile, fără o aderență a populației la respectarea protecției individuale nu au rezultate extraordinare. Sunt de acord cu măsurile în principiu, dar trebuie găsită calea aceasta a unui parteneriat între autorități și populație și aici cred că mai sunt lucruri de făcut”, a mai declarat Rafila.

Soluția medicului epidemiolog Alexandru Rafila pentru scăderea numărului de cazuri COVID-19

„Ar trebui să găsim calea să putem identifica mai rapid persoanele infectate și asta se referă la testare, în mod evident. În foarte multe orașe mai mari, testarea lasă de dorit, adică sunt disproporții foarte mari între testările dintre diverse capitale de județ, ca să mă refer doar la aceste localități și atunci nu putem face comparații, decât dacă se testează în mod similar, adică persoanele care întrunesc definițiile de caz, eliberate de către Institutul Național de Sănătate Publică, pe de o parte, dar chiar și contacții apropiați ai unor persoane infectate sunt supravegheați și testați cu regularitate, încât orice caz nou să poată fi într-adevăr înregistrat”, a explicat Alexandru Rafila.

Accesează datele epidemiei de coronavirus ACTUALIZATE pe Realitatea.net: https://www.realitatea.net/coronavirus

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă