Condițiile ce însoțesc reluarea școlii vor fi păstrate “o anumită perioadă de timp”: Dacă după 1-2 săptămâni cifrele sunt îmbucurătoare, putem să discutăm alte criterii mai permisive – ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila

3 săptămâni in urmă 17

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/11/cseke-attila.jpeg
“Aș recomanda tuturor să păstrăm regulile pe care le avem inclusiv pe școală o anumită perioadă de timp, măcar să avem o consecvență, o predictibilitate. Dacă constatăm după 7, 10 zile, 2 săptămâni că cifrele sunt hai să zic îmbucurătoare, atunci sigur putem să discutăm de alte criterii sau de criterii mai permisive”, a spus miercuri seară, la Digi 24, ministrul Interimar al Sănătății, Cseke Attila, întrebat fiind despre efectul redeschiderii școlilor asupra situației epidemiologice. 

Întrebat în legătură cu pragul de 60% pentru vaccinarea angajaților din școli, condiție pentru desfășurarea predării cu prezență fizică, el a spus că este nevoie de predictibilitate și “consecvență”, “măcar o regulă să o aplicăm o anumită perioadă de timp”. 

Această condiție, a spus ministrul interimar, a determinat o creștere “semnificativă” a vaccinării în rândul personalului din școli, el apreciind că raportarea de vineri va confirma că această tendință continuă.

Ministrul Cseke Attila, la Digi 24, pe tema reluării școlii și a pragului de 60%:

Moderator. Vă așteptați să crească din nou cifrele din cauza reînceperii școlilor?

Cseke Attila: Vom vedea săptămâna trecută (sic) acest efect, dacă vreți, într-un fel sau altul, al deschiderii școlilor. După care putem să vedem ce facem, cum mergem mai departe. Aș recomanda tuturor să păstrăm regulile pe care le avem inclusiv pe școală, o anumită perioadă de timp, măcar să avem o consecvență, o predictibilitate. Dacă constatăm după 7, 10 zile, 2 săptămâni că cifrele sunt hai să zic îmbucurătoare, atunci sigur putem să discutăm de alte criterii sau de criterii mai permisive, dacă vreți. Dar până atunci în niciun caz, trebuie să așteptăm acest efect al măsurii care se aplică de săptămâna aceasta.

Moderator: Adică în mod clar rămâne acest prag de 60% rată de vaccinare între profesorii unei școli pentru ca ea să fie deschisă, nu se trece peste această regulă…

Cseke Attila: Oricum ați văzut că, după ce s-a anunțat acest criteriu, într-o zi-două a crescut destul de semnificativ [vaccinarea în rândul angajaților din școli] și eu cred că pe ziua de vineri, pentru că ziua de vineri va fi cea care va fi avută în vedere pentru săptămâna care urmează, vom avea din nou o creștere în rândul salariaților, a personalului din sistemul de învățământ. Dar noi am vrea să avem această consecvență și măcar o regulă să o aplicăm o anumită perioadă de timp. Nu suntem naivi, nu vrem să fim inconsecvenți legat de necesitatea desfășurării actului pedagogic, am spus acest lucru că trebuie să fim responsabili, dar în același timp e bine ca o măsură [să fie aplicată] măcar o anumită de timp să vedem care sunt efectele produse, după care să analizăm și să discutăm.

Articolul Condițiile ce însoțesc reluarea școlii vor fi păstrate “o anumită perioadă de timp”: Dacă după 1-2 săptămâni cifrele sunt îmbucurătoare, putem să discutăm alte criterii mai permisive – ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă