Condiția pusă pentru acordarea bonurilor de 100 de lei pentru vaccinare. Doar așa se vor primi banii

2 luni in urmă 18

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a susținut ieri că numai cei care se vaccinează cu schema completă vor primi acele tichete de masă în valoare de 100 de lei.

Ce condiție este pusă pentru acordarea bonurilor de 100 de lei pentru vaccinare

Ministrul spune și când se vor elibera aceste bonuri de masă. Astfel că pentru cei care se vaccinează împotriva serului covid-19 ar, bonurile ar putea fi eliberate din luna septembrie, a anunțat Ioana Mihăilă la Europa FM.

Tot Ioana Mihăilă a mai precizat că cel mai probabil, cei vaccinați vor primi aceste tichete de la centrele de imunizare, după ce au efectuat schema completă.

„Bonurile se vor acorda probabil începând cu luna septembrie, nu ştiu exact data, dar sunt nişte tehnicalităţi care trebuiesc îndeplinite, cadrul legal asigurat de resursele bugetare, apoi tipărirea şi distribuirea bonurilor de masă. Eu cred că până în septembrie vom reuşi să le îndeplinim.

Probabil le vom distribui prin direcţiile de Sănătate Publică şi apoi le vom distribui, împreună cu vaccinurile, în cenrtele de vaccinare, sau depinde de situaţie, cum este şi cazul medicilor de familie”, a spus Ioana Mihăilă.

Va exista și o loterie

De asemenea, prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că în coaliţie au fost discuţii în ce privește demararea unui proiect pilot prin care persoanele care se vaccinează să primească un voucher în valoare de 100 lei.

De asemenea, o să existe şi o loterie care e posibil să funcţioneze după modelul ANAF cu bonurile fiscale. Impactul bugetar iniţial este de 50 milioane lei pentru ambele proiecte, a mai declarat şeful Guvernului.

”Am fost de acord să începem aceste proiecte pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere de câte 100 lei şi o loterie şi vom aloca şi aici bani.

Banii vor veni de la Ministerul Sănătăţii, deja există un program acolo. La Ministerul Sănătăţii cel cu vouchere, cel cu loteria, cred că va trebui să mergem la Ministerul Economiei.

Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost făcute astfel de programe. Am alocat sume pentru medicii de familie.

Ştiţi foarte bine că acele sume nu au fost cheltuite. Propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic şi dacă resursele vor fi epuizate, vom aloca noi resurse”, a spus Florin Cîţu, marţi la finalul şedinţei coaliţiei care a avut loc la Parlament.

Amintim de la începutul campaniei de vaccinare în România, au fost vaccinate 9.545.104 de persoane, indică statistica datelor din 11 august 2021.

The post Condiția pusă pentru acordarea bonurilor de 100 de lei pentru vaccinare. Doar așa se vor primi banii appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă