Condiția pentru ca numărul echipelor din Liga 1 să crească la 18. Propunerea lui Daniel Pancu

3 săptămâni in urmă 21

  • Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

  • Fotbal Club, miercuri, 19:30, Digi Sport 1

Pancu: "Ar fi un lucru benefic, dar ține de bani"

La emisiunea Digi Sport Special, Daniel Pancu a declarat că măsura ar fi una benefică doar dacă echipele vor fi obligate să depună o garanție financiară la începutul sezonului, pentru a asigura plata salariilor.

În 2015, numărul echipelor din Liga 1 a fost scăzut la 14 și a fost implementat sistemul play-off/play-out. în vara anului 2020, Liga 1 trecea de la 14 la 16 echipe, iar Dinamo a fost avantajată, întrucât terminase play-out-ul pe locul 7 din 8, o poziție direct retrogradabilă.

Acum, după 21 de etape, Dinamo și Academica Clinceni sunt ultimele clasate în Liga 1.

"Luând în calcul populația țării, orașele cu tradiție, infrastructura devine un argument ușor-ușor, se construiesc stadioane. Am spus că nu e niciun fel de problemă să fie 18 echipe în Liga 1, atât timp cât cluburile depun garanție că plătesc salariile, la început de sezon. Pentru că, dacă revenim iar la 18 echipe și patru-cinci sunt neplătite sau în insolvență, nu are niciun sens, niciun rost.

Sunt foarte mulți jucători acum, mulți care vin din Liga 2, antrenori mulți pe margine. Ar fi un lucru benefic (n.r. – 18 echipe în Liga 1), dar ține de bani. Se insistă pe ideea cu Dinamo, dar Dinamo nu e retrogradată, mai sunt multe meciuri. A bătut pe cineva acum două etape. Dacă nu s-a întâmplat nimic cu Rapid, nu are rost să mai salvăm brandurile acum. Este adevărat, multe orașe importante n-au acum echipă în prima ligă", a spus Daniel Pancu, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Clasamentul Ligii 1

Etichete: liga 1 , dinamo , daniel pancu , 18 echipe

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă