Condimente indiene pe care să le ai în cămară

2 săptămâni in urmă 16


Iată care sunt cele mai importante condimente indiene. Cu acestea condimente, posibilitățile de a aroma mâncărurile sunt infinite. Nu trebuie să le cumpărați pe toate deodată. În schimb, începeți cu condimentele pe care probabil că le cunoașteți deja. Și, pe măsură ce vă crește gustul pentru aventură, îndreptați-vă spre cele pe care nu le cunoașteți, chiar dacă sunt puțin mai greu de găsit, în cele din urmă, merită efortul.


Condimente indiene pe care să le ai în cămară


Cardamom


Originar din India, cardamomul este înrudit cu ghimbirul. Dar, în timp ce ghimbirul este apreciat pentru rizomul său (o parte subterană a plantei), păstăile de semințe uscate ale cardamomului sunt cele mai des folosite în bucătărie.


Semințe de nigella


Aceste mici semințe negre, utilizate pe scară largă în bucătăria indiană și din Orientul Mijlociu, au o aromă de nucă și de ceapă plăcută și amară.


Schinduf


O plantă ierboasă, ușor amară, folosită în bucătăria indiană (se folosesc și semințele).


Semințele de schinduf sunt un ingredient important în bucătăria indiană (la fel ca și frunzele de schinduf). Sunt folosite în multe amestecuri de condimente, inclusiv în pulberea de sambhar din sudul Indiei. Aroma este amară.


Chimen


Chimenul este sămânța uscată a plantei Cuminum cyminum, un membru al familiei pătrunjelului. Semințele de chimen sunt alungite, striate și de culoare galben-maronie. Semințele de chimen, cunoscute pentru aroma lor distinctivă, sunt populare în bucătăria nord-africană, din Orientul Mijlociu, indiană, cubaneză și din nordul Mexicului.


Coriandru


Semințe rotunde, cafenii ale plantei de coriandru au un miros și o aromă caldă, dulce-picantă, ușor lămâioasă, caldă și pițigăiată, cu un iz de chimen.


Semințe de muștar


Semințele înțepătoare ale plantei de muștar, care variază de la cafeniu gălbui la maro până la negru, reprezintă elementul de bază al muștarului preparat.


Turmeric


Turmericul este o rudă a ghimbirului. Atât rizomul, cât și frunzele plantei de turmeric sunt comestibile, dar rizomul este cel mai utilizat. Rizomul mic și noduroase arată ca o încrucișare între o bucată de ghimbir și un morcov, iar gustul este și el la fel. Are o aromă ușor amară și metalică și variază în culoare de la galbenla un portocaliu.


Ghimbir măcinat


Versiunea uscată și măcinată a ghimbirului proaspăt, ghimbirul uscat are o aromă pământie care se potrivește de minune cu alte condimente de copt, cum ar fi scorțișoara sau nucșoara, și este cel care dă ghimbirului și turtei de ghimbir aroma caldă familiară.


Semințe de fenicul


Semințele de fenicul provin din feniculul comun. Aceste semințe alungite, de culoare brun-verzuie, sunt adesea confundate cu semințele de anason, care sunt similare ca aromă și aspect, dar mai mici.


Cuișoare


Născute dintr-un copac veșnic verde, cuișoarele sunt indigene în Indonezia, dar sunt cultivate și în Malaezia, India și Madagascar. Aroma sa caldă și picantă este un element integrant al turtei dulci, al condimentelor pentru plăcinta de dovleac și al condimentelor jamaicane.


Nucșoară


Acest condiment provine din arborele de nucșoară, care crește în climatele tropicale și care produce de fapt două condimente. "Nuca" de nucșoară tare și încrețită este învelită într-o membrană dantelată de culoare stacojie care, atunci când este uscată și măcinată, devine macis.


Scorțișoară


Scorțișoara caldă, furnicătoare și dulce este un condiment recunoscut de aproape oricine. Făcute din scoarță de copac rulată, presată și uscată, atât scorțișoara, cât și cassia au un parfum plăcut, lemnos și o aromă dulce, atât în formă de baton, cât și măcinată.


Frunze de dafin


Frunzele de dafin pot fi folosite mai des decât orice altă plantă. O frunză sau două se adaugă la supe și tocănițe aproape în mod firesc și apoi se îndepărtează după ce buchetul său înflorit și picant a fost împrumutat mâncării.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă