Concluziile Gazetei Sporturilor după CFR Cluj - U Craiova » Ovidiu Hațegan a luat deciziile corecte la toate fazele controversate!

3 săptămâni in urmă 27

Articol de , - Publicat duminica, 25 aprilie 2021, 19:08 / Actualizat duminica, 25 aprilie 2021 19:08

”Centralul” aflat pe lista UEFA pentru turneul final din vară a fluierat excelent în Gruia. În ciuda protestelor clujenilor, Ovidiu Hațegan a arbitrat perfect derby-ul rundei

Învinși de Craiova în derby-ul etapei, clujenii s-au năpustit efectiv asupra arbitrului arădean Ovidiu Hațegan. "Mi-e jenă să comentez arbitrajul! Rușinos!", s-a inflamat antrenorul CFR-ului, Edi Iordănescu. Marius Bilașco, șeful departamentului de scouting în Gruia, a fost la fel de categoric în intervenția sa de la DigiSport:

S-a văzut o viciere a lui Hațegan la ultimele meciuri în care ne-a arbitrat. În seara asta am avut două penalty-uri pe care a refuzat să le dea. Nu mai putem! Am ajuns la limita răbdării! Nu cerem decât să ne dea ce e al nostru! Ne-a făcut varză! Vom face o adresă către CCA. Nu mai vrem să ne arbitreze Hațegan!

Reclamațiile ardelenilor n-au însă decât susținerea, și aceea parțială, a fostului arbitru FIFA Ion Crăciunescu. Iar pe a lui Cristi Balaj, alt fost arbitru FIFA, nici atât. Arbitrajul lui Hațegan a fost foarte bun. Echilibrat, echidistant. La nivel de Champions League. Un "antrenament" reușit în perspectiva Euro 2020, pentru care UEFA l-a nominalizat alături de Istvan Kovacs.

Dar care sunt fazele care au creat un cutremur în Gruia?

MINUTUL 43
Prima fază la care clujenii au solicitat penalty s-a petrecut la un duel pentru balon între Chipciu și Bancu, în careul craiovean. Primul caută să obțină prim-planul și pune brațul drept pe umărul lui Bancu. Apoi, căpitanul oltenilor își împinge ușor adversarul, cu mâna.

  • VERDICTUL LUI ION CRĂCIUNESCU: "După părerea mea, nu e luptă corp la corp. Îl răstoarnă pe Chipciu. E fault, deci penalty". 
  • VERDICTUL LUI CRISTI BALAJ: "În primul rând, Chipciu are mâna într-o poziție nefirească. Mâna lui este peste adversar, peste umărul lui Bancu. În al doilea rând, mingea îi cade direct pe mână. Decizia corectă era lovitură liberă directă pentru Craiova. Nu e nici vorbă de penalty! Hațegan a procedat bine". 
  • VERDICTUL GAZETEI: Hațegan a luat decizia corectă, lăsând jocul să continue. Nici asistenții VAR n-ar fi analizat o asemenea fază. E prea puțin ca să fluieri lovitură liberă în favoarea Craiovei și la fel de puțin pentru acordarea unui penalty.

MINUTUL 51
Cealaltă fază incriminată de oficialii campioanei s-a petrecut tot la scorul de 1-0 pentru olteni. Protagoniști, în suprafața de pedeapsă, Debeljuh și Acka. "Vârful" CFR-ului nu urmărește mingea, ci provoacă un contact cu fundașul alb-albaștrilor, în urma căruia cade spectaculos și solicită o lovitură de la 11 metri. Hațegan face semn ca jocul să continue.

  • VERDICTUL LUI ION CRĂCIUNESCU: "Eu n-aș fi dat penalty la un asemenea duel". 
  • VERDICTUL LUI CRISTI BALAJ: "Normal, asta se numeşte simulare. Acka împinge cum împinge şi Debeljuh, pentru că uită-te iniţial la mâna dreaptă a lui Debeljuh... Şi el împinge. Numai că Acka stă bine pe picioare. Putea să cadă şi apărătorul. De ce mâna lui Debeljuh ajunge acolo? Debeljuh se duce în apărător, în dreapta, şi se opreşte intenţionat. Se opreşte, bagă vârfurile şi cade" 
  • VERDICTUL GAZETEI: Nici vorbă de penalty, e o simulare clară! Hațegan a procedat corect, putea chiar să-i arate un "galben" lui Debeljuh

Bilașco a spus că i-a făcut varză, dar n-a greșit nimic Hațegan! Niciodată n-am văzut penalty-uri de genul ăsta pe care le-au cerut ei. Nu e tragere la Bancu, iar Debeljuh face fault în atac. Oamenii ăștia au fost învățați să primească penalty, penalty, acum nu le convine când sunt arbitrați corect de Hațegan. Li se întunecă mintea ca la draci! Hațegan a arătat adevărul, dreptatea și lumina. Face Dumnezeu dreptate cu nenea «Iedi»
Gigi Becali, patron FCSB, la DigiSport

Oficialii din Bănie i-au făcut praf pe omologii lor din Gruia: "Au reușit să devină penibili în 2 minute"

E scandal și la nivel administrativ! Sorin Cârțu, președinte Universității, n-a suportat declarațiile lui Iordănescu jr și i-a dat imediat replica acestuia.

"Îi doare, dar a fost o partidă în care n-au arătat că merită să câștige. Puteau câștiga și ei, a fost bara lui Păun, dar și noi am avut două situații de unu-la-unu cu portarul la 1-1. Este păcat că se aduce în discuție așa ceva. E aiurea să comentăm aceste faze. Hațegan arbitrează într-o manieră de Champions League. Dacă ajungem să-l contestăm... Sunt faze ușoare! Mie, ca fost fotbalist, mi-ar fi fost rușine să cer un penalty de genul ăsta". "Sunt faze ușoare nașule (n.r Ion Crăciunescu). Nașule, dacă dădeai un penalty ca ăsta în perioada în care arbitrai, aveai mari probleme!", a pus fostul mare jucător la Digi.

Și Marcel Popescu i-a înțepat pe clujeni. Doar că discursul acestui a fost mult mai dur. "Noi încercăm să comentăm intervențiile antrenorului și a unui oficial de la CFR Cluj care au reușit să devină penibili în 2 minute fiecare. Faptul că zice că nu a dat penalty - simulările nu trebuie să fie urmate de un penalty - să se bucure că nu au fost penalizați pentru așa ceva. Hațegan dă dovadă de un arbitraj profesionist din competiții europene, iar pe unii îi enervează chestia asta. E ridicol!", a spus acesta, la Pro X. 

Apoi a continuat: "Politica de defăimare a unui arbitru de top e ridicolă. Cei de la CFR Cluj, un club care se prezintă a fi unul de top, ne numesc hiene, un limbaj pe care nu îl înghit. Arbitraj mai bun decât cel al unui Hațegan sau Kovacs nu există. Penibilitatea a fost ieșită din comun, cum s-au plâns ei la televizor. CFR-ul s-a învățat cu binele și deja e obrăznicie. Le cer celor de la CFR să nu mai fie obraznici".

De fiecare dată când a fost Craiova - CFR, cu Hațegan la centru, am fost dezavantajați. Meciul trecut, penalty, roșu, gol anulat. Este rușinos! Îmi pare rău că un arbitru atât de valoros ia astfel de decizii, toate într-o singură direcție
Edward Iordănescu, antrenor CFR

CITEȘTE ȘI:

EDITORIAL DAN UDREA » CFR și Edward, două victime false ale arbitrilor!

Gigi Becali a intrat în direct după CFR - Craiova: „Li se întunecă mintea ca la draci!”

Playtech: BOMBĂ! Vlad Voiculescu, jignit de o vedetă a României: ”Un bebeu politic care n-a trecut încă de la pamperși la oliță”


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă