Concluziile EMA despre siguranța vaccinului Johnson & Johnson, anunțate săptămâna viitoare. Sunt investigate 4 cazuri de tromboză

4 săptămâni in urmă 19

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) intenţionează să facă publică săptămâna viitoare o recomandare cu privire la vaccinul anti-COVID-19 Janssen (Johnson & Johnson), a cărui administrare a fost suspendată în Statele Unite şi în Africa de Sud din cauza apariţiei unor cazuri grave de cheaguri de sânge, informează AFP.

„EMA anchetează cu privire la toate cazurile semnalate şi va decide dacă o acţiune de reglementare este necesară”, a declarat agenţia.

Concret, este vorba despre patru cazuri de cheaguri de sânge asociate cu trombocitopenie, adică niveluri scăzute de trombocite în sânge (trombocitele ajută sângele să se coaguleze), după imunizarea cu vaccinul de la Johnson & Johnson. Unul dintre cazuri a fost fatal.

Recomandarea va fi publicată săptămâna viitoare.

„În timp ce examinarea sa este în desfăşurare, EMA rămâne de opinia că avantajele vaccinului în prevenirea COVID-19 prevalează asupra riscurilor de efecte secundare”, a precizat agenţia europeană.

Vaccinul monodoză produs de Johnson & Johnson este autorizat (sub numele de Janssen) în Uniunea Europeană, dar până acum nu a fost administrat în niciun stat, pentru că abia au început livrările.

Foto: Profimedia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă