Concluziile controlului IȘMB la școala cu 9 cazuri de COVID-19: toți cei prezenți au respectat regulile de protecție 

1 lună in urmă 18

LUNI, 25 IANUARIE 2021, 18:01

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

IȘMB a făcut un control, luni, la Școala nr. 28 din Sectorul 2, București, după ce au fost depistate mai multe cazuri de coronavirus, inclusiv cu noua tulpină din Marea Britanie.

„În baza Ordinului de Serviciu nr. 1276/25.01.2021 o echipă de control formată din trei inspectori școlari au participat online la Adunarea Salariaților Școlii Gimnaziale Nr. 28, sector 2. La întâlnire au fost prezente 37 de persoane.

În urma discuțiilor purtate cu personalul unității, s-a identificat că în unitate au fost confirmate 9 (nouă) cazuri de infectări cu virusul COVID-19: 2 (doi) profesori, 2 (două) persoane din personalul didactic auxiliar și 5 (cinci) persoane din rândul personalului nedidactic.

În unitate s-au efectuat proceduri de dezinfecție generală prin nebulizare în data de 21 ianuarie 2021, repetate în data de 25 ianuarie 2021.

De asemenea, din notele telefonice purtate în mod aleatoriu cu diverși profesori din unitate și din discuțiile din cadrul ședinței, s-a surprins faptul că, în unitate, nu a avut loc niciun fel de festivitate, masă sau agapă care ar fi înlesnit răspândirea virusului printre angajați și nici nu s-au primit pachete din străinătate.

Majoritatea celor interpelați au menționat faptul că în unitate s-au respectat regulile de igienă, s-a purtat mască și s-a respectat distanța necesară”, menționează IȘMB, luni, într-un comunicat de presă.

Ministerul Sănătății a anunțat, sâmbătă seara, 23 ianuarie, că nouă dintre 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a decis duminică să extindă ancheta epidemiologică la școala din Sectorul 2 al Capitalei, unde au fost depistate cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus. Ministerul Sănătății a anunțat că au mai fost recoltate încă 11 probe.

„În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi trei cazuri în data de 18.01.2021). Vineri, au fost testate la „Matei Balş” zece persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora). Dintre cele zece persoane testate, un număr de nouă au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile”, preciza, duminică, ministerul, într-un comunicat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă