Comunitatea de rromi din Iasi refuza categoric sa se vaccineze. Bulibasa: "Niciun tigan nu o sa mearga la medic sa ii spuna ca vrea sa se vaccineze"

1 lună in urmă 2

Comunitatile de rromi din Iasi nu doresc sa se vaccineze, cu toate ca multe persoane au fost deja infectate cu COVID-19. In comuna Ciurea, care are circa 1.000 de locuitori, nu s-a vaccinat nimeni, cu toate ca exista un centru de vaccinare deschis.

Situatia este similara si in comuna Grajduri, care are 842 de locuitori. Bulibasa sustine ca este doar o gripa si ca au fost mai multi oameni infectati, dar ca s-au vindecat. In plus, spune el, o sa refuze intotdeauna vaccinurile, asa cum o faceau si in urma cu 30-40 de ani.

"Niciun tigan nu o sa mearga la medic sa spuna ca vrea sa i se faca vaccinul, nici cei care au fost infectati. O sa refuze mereu. Si acum 30 - 40 de ani venea medicul sa vaccineze copilul si nu erau de acord. Eu nu m-am vaccinat si nu o sa fac.

Au fost din comunitatea de aici, din Grajduri, Ciurea, Harlau. La noi, lumea crede e o epidemie de gripa de sezon, nu de coronavirus, cum l-au numit acum. Acum 3-4 ani de zile i se spunea gripa, erau simptome cu frisoane, stranut, febra si stiam toti ca e gripa. Cu un Paracetamol, un ceai ferbinte, ne tratam.

Asa si cu boala asta, au fost internati doua, trei zile in spital si au luat Paracetamol. Au venit acasa cu bine", spune Ferdinand Feri Stanescu, bulibasa comunitatii de rromi din comuna Grajduri, judetul Iasi, potrivit bzi.ro.

CITESTE SI:

ANALIZA: Declaratiile belicoase, trecerea liniei rosii si "ciocnirea ritualica" intre Joe Biden si Vladimir PutinTratamentul atipic aplicat de o doctorita bolnavilor de COVID-19. Colegiul medicilor: "Nu va fi sanctionata, insa nu suntem de acord cu afirmatiile date in presa"Apostolii terorii: medicii care au panicat populatia pe timp de pandemie cu mesaje apocalipticeVerdictul Agentiei Europene a Medicamentului privind vaccinul AstraZeneca: "Este sigur si eficient. Nu este asociat cu aparitia trombozelor"Tradarea maxima pentru fanii Realului. Fostul portar Iker Casillas, cuplat cu o fana a lui Atletico?
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă