Comunitatea celor „10.000 de uitați”. Mii de afgani, printre care și 2.000 femei gravide, blocați la o bază militară din Germania

1 lună in urmă 20

Aproximativ 10.000 de refugiați afgani, printre care și aproximativ 2.000 de femei însărcinate, au fost evacuați la baza aeriană Ramstein din Germania. De aici, trebuia să fie duși în Statele Unite, dar zborurile umanitare au fost blocate din cauza depistării unor cazuri de rujeolă, relatează CNN. Astfel, ei stau deja de câteva săptămâni în corturi, așteptând ca promisiunile pe care le-au primit să fie îndeplinite. „Situația e cumplită”, a declarat pentru o televiziunea americană o sursă.

Deja 22 de bebeluși s-au născut la Ramstein, baza de lângă Kaiserslautern, landul Renania-Palatina. Numărul va crește curând, deoarece două treimi dintre cele 3.000 de femei cazate în Germania sunt însărcinate. Totul necesită efortul susținut al staff-ului medical din Ramstein, care este ajutat și de alți doctori militari, detașați din alte două baze.

Comunitatea celor „10.000 de uitați”. Mii de afgani, printre care și 2.000 femei gravide, blocați la o bază militară din Germania22 de bebeluși s-au născut la Ramstein, de la sosirea refugiatelor din Afganistan.

Chiar dacă este una dintre cele mai mari baze americane din Europa, Ramstein nu a fost niciodată conceput pentru a face față unui număr așa de mare de oameni.

Una dintre sursele citate de postul CNN i-a numit pe afganii de la Ramstein „cei 10.000 de uitați”, deoarece accentul nu s-a mai pus pe situația refugiaților blocați în „orașul umanitar termporar din Germania”, ci pe cei aproximativ 53.000 de evacuați afgani găzduiți deja la opt baze militare din SUA.

Comunitatea celor „10.000 de uitați”. Mii de afgani, printre care și 2.000 femei gravide, blocați la o bază militară din GermaniaTrei membri ai comunității celor „10.000 de afgani uitați”.

Afganii ar fi trebuit să rămână la Ramstein cel mult 10 zile, pentru înregistrare și screening medical, în conformitate cu un acord între SUA și Germania, explica șeful Comandamentului European, generalul Tod Wolters. pe 1 septembrie.

De ce s-au blocat zborurile umanitare spre SUA

Numai că afganii se află în Germania de câteva săptămâni și urmează să rămână și mai mult, după ce un caz confirmat de rujeolă în rândul afganilor deja ajunși în SUA a determinat întreruperea zborurile umanitare timp de 21 de zile, până pe 9 octombrie.

Comunitatea celor „10.000 de uitați”. Mii de afgani, printre care și 2.000 femei gravide, blocați la o bază militară din GermaniaCoadă la toaletă, la baza supraaglomerată din Germania.

Până pe 9 octombrie, autoritățile vor ca toți afganii de la Ramstein să fie vaccinați împotriva rujeolei, oreionului, rubeolei, varicelei sau coronavirusului, în funcție de caz.

De când afganii au început să sosească, la sfârșitul lunii august, au existat nouă cazuri Covid, precum și un număr mic de îmbolnăviri de oreion sau varicelă și un caz de malarie.

Provocările de a găzdui 10.000 de oameni la bază militară de la Ramstein de peste mări au crescut exponențial. Temperaturile nocturne au scăzut până aproape de îngheț și meteorologii estimează că o să scadă în continuare.

Administratorii bazei militare au trebuit să găsească de urgență generatoare de curent și sisteme de încălzire pentru sutele de corturi instalate chiar și pe căile de rulare ale avioanelor și locurile de parcare.

„Pentru femeile gravide, în jur de 2.000, situația e disperată”, a explicat o sursă citată de CNN.

N-au căldură, dar au internet și frizerie

Până în prezent, doar două treimi din corturi sunt încălzite, a spus o sursă, iar restul ar trebui beneficieze de agent termic în câteva zile.

Comunitatea celor „10.000 de uitați”. Mii de afgani, printre care și 2.000 femei gravide, blocați la o bază militară din GermaniaUn sfert dintre sutele de corturi de campanie nu sunt încălzite.

Singura veste bună: a fost deschis unui salon de frizerie, deoarece unii afgani „erau îngrijorați că încep să arate ca talibanii”, a spus una dintre sursele CNN. Baza a creat și un sistem wi-fi, astfel încât afganii să poată comunica cu membrii familiei aflați deja în SUA sau în altă parte.

Luna trecută, o fetiță născută la bordul unui avion militar american cu care părinţii săi erau evacuaţi spre baza Ramstein, a fost botezată Reach, după numele de cod al aparatului de zbor.

La scurt timp după ce SUA a anunțat sfârșitul misiunii sale în Afganistan, secretarul de stat Anthony Blinken a declarat că 123.000 de persoane au fost evacuate în siguranță de când talibanii au preluat puterea, pe 15 august.

Fotografii: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă