Comuna din România care e codașă la vaccinări. Cum s-a ajuns în această situație

6 zile in urmă 11

O comună din România se confruntă cu un număr scăzut de persoane vaccinate. Se pare că localnicii se feresc de a se imuniza cu serul împotriva virusului, așa că primarul a explicat totul despre ce se întâmplă în respectivul loc.

Comuna din România cu un procent mic de vaccinare. Ce se întâmplă în respectivul loc

Primarul Gheorghe Vasile Beschiu din comuna Jina s-a vaccinat împotriva Covid-19 pentru a se feri de efectele grave produse de boală, însă localnicii nu i-au urmat exemplu. Comuna are cel mai mic procent de vaccinare din județ, anume 2,67%.

Primarul a explicat că autoritățile au făcut tot posibilul de a informa localnicii cu privire la vaccin și efectele grave pe care le poate avea Covid-19 prin diferite campanii, dar foarte puțini oameni și-au dorit să apeleze la serul împotriva virusului, majoritatea fiind reticenți.

„Oamenii nu vor să se vaccineze”

De asemenea, Gheorghe Vasile Beschiu a declarat că mulți localnici din Jina nu cred în Covid-19, chiar dacă au avut cazuri în familie care au decedat din cauza virusului care a făcut ravagii într-o lume întreagă. Cei care au vrut să se vaccineze, în schimb, au mers la Sibiu sau au apelat la medicul de familie.

„Oamenii nu vor să se vaccineze, sunt foarte reticenţi. Nu vor. Când aud de vaccin, nici nu vor să stea de vorbă. Ce a depins de noi, noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am făcut campanii de informare. Care a vrut să se vaccineze, a mers la Sibiu şi s-a vaccinat.

Au mai mers şi la medicul de familie, vreo 20 din câte ştiu eu. La chestia asta nu ai ce le face. Nu ai ce face, nu vor. Foarte mulţi nu cred că există COVID. Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei nu cred şi zic că i-au băgat doctorii în corp. (…)

Pot să vină zeci de campanii de informare, nu ai ce le face, eu recunosc, acesta este adevărul.”, a declarat Gheorghe Vasile Beschiu pentru Agerpres.

Ce se întâmplă în comuna Jina. Primarul a explicat situația

Ba chiar, primarul a susținut că fosta directoare de școală din comuna Jina a ajuns la spital în stare gravă după ce s-a infectat cu Covid-19, însă medicii nu au reușit să o salveze. În respectiva comună, 7 localnici dintr-un total de 3.591 sunt infectați, în prezent, cu virusul.

„A murit şi fosta directoare de şcoală, care nu s-a vaccinat. S-a dus la spital, dar în ultima fază, nu au mai avut ce să-i facă. Soţul ei s-a vaccinat şi e în spital şi acum.”, a explicat Gheorghe Vasile Beschiu.

The post Comuna din România care e codașă la vaccinări. Cum s-a ajuns în această situație appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă