Comuna Berceni iese din carantină în această seară

1 lună in urmă 30


Comuna Berceni din judeţul Ilfov iese din carantină începând de joi, ora 22:00, conform unui anunţ al Prefecturii Ilfov. Rata de infectare în Berceni a ajuns la 4,77 la mia de locuitori, iar autorităţile fac apel la responsabilitatea cetăţenilor, informează Agerpres.


"În urma evaluării analizei de risc a comunităţii din comuna Berceni, judeţul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru comuna Berceni, judeţul Ilfov", anunţă Instituţia Prefectului Judeţului Ilfov.


Autorităţile anunţă că rata incidenţei cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile, ajungând de la 6,48 la 4,77. Prefectura Ilfov susţine că acest indicator se menţine ridicat şi face apel la responsabilitatea cetăţenilor.


De asemenea, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.


Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă