Comuna Berceni iese din carantină de la ora 22:00

1 lună in urmă 22

Comitetul Judeţean pentru  Situaţii de Urgenţă Ilfov le cere oamenilor să respecte în continuare toate măsurile privind distanţarea şi purtarea măştii.

Comuna Berceni era în carantină din 19 noiembrie a anului trecut

Atunci, rata infectărilor era de 10,11 la mia de locuitori. 

Deși rata incidenței cumulative a COVID-19 la mia de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile, ajungând de la 6.48 la mie la 4.77 la mie, rata de infectare se menține ridicată.

Comunicatul de presă transmis de Prefectura Ilfov

''În urma evaluării analizei de risc a comunității din comuna Berceni, județul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru comuna Berceni, județul Ilfov, începând cu data de 07.01.2021, ora 22:00.

Aducem în atenția cetățenilor, operatorilor economici și instituțiilor publice faptul că, potrivit prevederilor art. 3 din Hotărârea CJSU Ilfov nr. 1 din 03.01.2021, de la momentul încetării aplicabilității măsurii de carantinare zonală, în comuna Berceni devin aplicabile prevederile art. 1 și art. 2 din aceeași hotărâre.

Totodată, subliniem faptul că, deși rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile, ajungând de la valoarea de 6.48/1000 la valoarea de 4.77/1000, rata de infectare se menține ridicată.

Facem apel la responsabilitatea cetățenilor să respecte măsurile impuse de autorități în timpul stării de alertă, Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov și toate recomandările de sănătate publică emise de specialiști!'', potrivit comunicatului de presă transmis de Prefectura Ilfov.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă