Compensații pentru efectele secundare MAJORE provocate de vaccinurile anti-covid. OMS, anunț oficial

1 zi in urmă 9

Programul va fi finanțat inițial de donatori / Foto: Profi Media Programul va fi finanțat inițial de donatori / Foto: Profi Media

Organizația Mondială a Sănătății a convenit inființarea unui plan pentru acordarea de compensații fără recunoașterea vinovăției în cazul efectelor secundare majore provocate de vaccinurile împotriva Covid-19 în 92 de țări sărace care vor primi vaccinuri în cadrul programului COVAX, eliminand un motiv mare de îngrijorare în rândul guvernelor beneficiare.

MARŢI, 23 FEBRUARIE 2021, 07:52

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Programul, despre care OMS afirma ca este primul si singurul mecanism de compensare la nivel international in cazul daunelor provocate de vaccinuri, va oferi persoanelor eligibile "un proces rapid, corect, solid si transparent", a anuntat OMS intr-un comunicat.

Planul convenit de OMS, discutat pe parcursul mai multor luni, are rolul sa acopere efectele secundare majore provocate de orice vaccin distribuit prin intermediul COVAX pana pe 30 iunie 2022, unui grup de 92 de tari sarace, majoritatea din Africa si Asia de Sus-Est, scrie ziare.com.

Programul va fi finantat initial de donatori, sub forma unui cost suplimentar pentru toate dozele de vaccinuri distribuite prin intermediul COVAX.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă