Comparație fabuloasă: „Cosmin Olăroiu era considerat Jose Mourinho al Asiei!”. Cum a reușit tehnicianul român să cucerească orientul

1 lună in urmă 3

Cosmin Olăroiu (51 de ani), rămas liber de contract după ce s-a despărțit de Jiangsu Suning, formație care s-a desființat, are o imagine fabuloasă în Asia, în urma performanțelor realizate pe banca tehnică a formației chineze.

Campion al Chinei cu Jiangsu, în 2020, Olăroiu l-a avut sub comandă pe Eder, fostul atacant al lui Inter și al naționalei Italiei. Fotbalistul născut în Brazilia a avut un discurs laudativ la adresa românului, comparându-l cu Jose Mourinho.

Comparație fabuloasă făcută de Eder: „Cosmin Olăroiu era considerat Jose Mourinho al Asiei!”

După ce a plecat de la Jiangsu, Eder a plecat în țara natală, la Sao Paulo.

„Diferența față de fotbalul european este probabil reprezentată de vizibilitate, pentru că în Italia poți vedea toate meciurile. În China, mai puțin. De asemenea, la Jiangsu m-am antrenat mai bine. Cosmin Olăroiu, antrenorul, era considerat Jose Mourinho al Asiei. Nivelul antrenamentelor era unul excelent. În Italia alergam 12,5 kilometri. În China, aproximativ la fel.

Pentru unii poate fi dificil să se adapteze la fotbalul din China, după ce au jucat în Italia. E un fotbal diferit. E vorba de adaptare”, a spus Eder, citat de fcinternews.it.

Cosmin Olăroiu a fost antrenorul lui Jiangsu FC în perioada martie 2018 – februarie 2021, iar acesta s-a declarat șocat de modul în care campioana Chinei a dispărut la scurt timp după ce a luat titlul.

Suning anunța în urmă cu aproape o lună că Jiangsu Football Club nu poate continua în Superliga Chineză și în Liga Campionilor Asiei din cauza unor elemente incontrolabile, toate acestea după ce echipa câștigase titlul, iar situația în care a ajuns l-a șocat pe Cosmin Olăroiu.

Nu e normal ce se întâmplă. Nu inteleg cum se poate sa nu-si plateasca datoriile. Autoritatile care au mare grijă de sport în general în China, sper să găsească o soluţie să salveze echipa campioană”, a spus Cosmin Olăroiu.

„Nu mai există nicio garanţie în fotbal. Munceşti, câştigi, iar apoi îţi spun, gata, nu mai continuăm. Dacă compania era în aceiaşi situaţie înţelegeam, dar această companie ţine Inter Milano, un club uriaş, cu cheltuieli foarte mari. A fost distrus visul fanilor şi al provinciei Jiangsu. Îmi pare rău că fotbalul din China, unul aflat în plină dezvoltare, primeşte o asemenea lovitură. Mi-aş dori ca toată lumea să pună umărul şi să salveze echipa campioană, nu doar suporterii” a reacţionat tehnicianul care a scris istorie cu formaţia din Nanjing.

The post Comparație fabuloasă: „Cosmin Olăroiu era considerat Jose Mourinho al Asiei!”. Cum a reușit tehnicianul român să cucerească orientul appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă