Companiile multinaţionale vor fi taxate suplimentar. Care sunt noile reguli pentru organizaţii

4 săptămâni in urmă 17

Liderii celor mai dezvoltate ţări ale lumii, în frunte cu preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, au ajuns la un acord, ieri, la summitul G-20 de la Roma, pentru taxarea companiilor multinaţionale.

Taxe suplimentare pentru multinaţionale

Taxe suplimentare pentru multinaţionale

Shutterstock

Aceştia vor susţine planul Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare ca multinaţionalele să plătească, începând de anul viitor, o taxă minimă de 15 la sută din profit. În felul acesta, se elimină practica mutării sediilor juridice în paradisuri finaciare. De asemenea, multinaţionalele vor fi obligate să plătească mai mult din taxele pe profit şi în ţările în care îşi desfăşoară afacerile, nu doar în ţara de origine. Pactul privind taxarea urmează să fie anunţat oficial astăzi.

Taxe pentru multinaţionale

Mathias Cormann, secretar general OECD: Cele mai mari şi mai de succes companii multinaţionale din lume trebuie să plătească acum partea lor justificată de taxe în pieţele în care operează şi generează profituri.

Mathias Cormann, secretar general OECD: Liderii au fost de acord cu un pilon doi al acestei reforme, prin care va fi introdusă o taxă corporativă minimă de 15 la sută. Acest lucru elimină total tentaţia pentru firmele din toată lumea de a-şi restructura afacerile pentru a evita taxele.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă