Compania Sanofi renunță la dezvoltarea vaccinului său anti-COVID prin ARN mesager

4 săptămâni in urmă 23

Grupul framaceutic francez Sanofi a anunțat, marți, că va opri dezvoltarea unuia dintre cele două vaccinuri anti-COVID ale sale. Compania nu va merge mai departe cu studiile de fază 3 ale serului bazat pe tehnologia ARN mesager, în ciuda rezultatelor pozitive din studiile clinice intermediare, relatează Euronews și Reuters. Reprezentanții Sanofi cred că este prea târziu ca acest vaccin să ajungă pe piață, care este dominată în prezent de serurile Pfizer/BioNTech și Moderna.

Potrivit companiei franceze, vaccinul său pe bază de ARN mesager duce la apariția anticorpilor la două săptămâni după administrarea celei de-a doua doze în 91% până 100% din cazuri. În plus, nu au fost raportate efecte secundare, iar profilul de toleranță este similar cu cel al serurilor Pfize/BioNTech și Moderna.

Vaccinul a fost dezvoltat în colaborare cu Translate Bio, o companie americană de biotehnologie pe care producătorul francez de medicamente a achiziționat-o în luna august pentru 2,7 miliarde de euro.

Reprezentanții Sanofi au precizat că rezultatele pozitive obținute în timpul testelor vaccinului ARN mesager încurajează compania că continue studiile pentru folosirea acestei tehnologii și în cazul altor vaccinuri, precum cel împotriva gripei.

„Rezultatele sunt extrem de importante deoarece ne arată că platforma pe care am achiziționat-o funcționează. Aceste rezultate ne vor lumina direcţia viitoare pentru programele noastre de dezvoltare cu privire la ARNm”, a declarat șeful diviziei de vaccinuri Sanofi Pasteur, Jean-Francois Toussaint.

Acum, compania franceză își va concentra eforturile pe celălalt vaccin anti-COVID al său, la dezvoltarea căruia colaborează cu grupul britanic GlaxoSmithKline. Este vorba despre un ser bazat pe o proteină recombinată, ajuns în studiile de fază 3 și pentru care sunt așteptate rezultate până la sfârșitul acestui an.

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă