Compania municipala Turistică, înființată de Gabriela Firea, va fi desființată. Vot decisiv dat de Consiliul general

1 lună in urmă 1

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a votat în ședința de vineri desfiinţarea Companiei municipale Turistica cu 34 de voturi la 19.

Este prima din cele 20 de companii municipale înființate de Gabriela Firea și care sunt desființate în noul mandat al primarului Nicușor Dan.

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunțat încă de duminică faptul că Primăria Capitalei începe procesul de desființare a celor 20 de companii municipale înființate în mandatul de primar al Gabrielei Firea și estimează că va dura până la doi ani. Prima companie municipală care va fi desfiinţată este Compania Turistica Bucureşti.

Andrei Badiu, consilier general în Primăria Capitalei, a susţinut că situaţia financiară a companiei Turistica arată „dezastruos”, iar această companie „nu a emis nicio factură pe parcursul anului 2020”. „Activul net al acestei companii a ajuns nu doar la mai puţin de jumătate din capitalul social, dar aproape a ajuns la nivelul capitalului social. (…) Efectiv aproape 2 milioane de euro au fost aruncaţi pe fereastră”.

Violeta Alexandru a anunțat că 20 de companii vor fi desființate, iar companiile municipale care vor rămâne în funcțiune sunt cele „înfiinţate legal”: STB, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica.

Foto: Standul Companiei Municipale Turism la Targul de Turism din 2019

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă