Compania lui Elon Musk va duce următorii oameni pe lună. SpaceX a câștigat o licitație de aproape 3 miliarde de dolari

3 săptămâni in urmă 25

NASA a acordat companiei spaţiale miliardare a antreprenorului Elon Musk SpaceX un contract de 2,9 miliarde de dolari pentru a construi o navă spaţială care să aducă astronauţii pe Lună începând cu 2024, informează The Guardian.

„Ar trebui să realizăm următoarea aselenizare cât mai curând posibil. Dacă îşi vor atinge obiectivele vom avea o şansă în 2024”, a declarat Steve Jurczyk, administratorul interimar al NASA, în timpul anunţului video.

Modulul lunar dezvoltat de SpaceX va fi folosit pentru transportarea astronauţilor de pe modulul de comandă care va orbita în jurul Lunii până pe suprafaţa satelitului natural al Pământului, potrivit The Guardian.

Programul Artemis, inițiat sub administrația Trump, vizase o revenire la suprafața lunară în 2024. Dar o deficiență a finanțării sistemului de aterizare a făcut ca acest obiectiv să nu fie atins.

Musk a prezentat o agendă ambiţioasă pentru SpaceX şi rachetele sale reutilizabile, inclusiv aducerea oamenilor pe Marte. Dar, pe termen scurt, principala activitate a SpaceX a fost lansarea de sateliţi pentru proiectul de internet Starlink al lui Musk, informează BBC.

Vehiculul SpaceX va fi denumit Human Landing System. SpaceX a primit cea mai mică sumă dintre cele trei companii, 135 de milioane de dolari. Dynetics a primit 253 milioane de dolari, iar Blue Origin a câştigat 579 milioane de dolari.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă