Compania care oferă 5.000 de dolari oamenilor pentru a demisiona. Ce vor să obțină, de fapt

1 săptămână in urmă 10

Ce companie oferă 5.000 de dolari oamenilor pentru a demisiona. CEO-ul acesteia a spus că își plătește angajații ca să-și dea demisia și a dezvăluit de ce folosește această strategie, de fapt. Compania a majorat oferta la 5.000 de dolari, însă strategia datează din mai 2021, pe când oferta era de 2.500 de dolari.

Compania care oferă 5.000 de dolari oamenilor pentru a demisiona

Este vorba despre compania americană Trainual, al cărei CEO, Chris Ronzio, a dezvăluit că-și plătește angajații pentru a-și da demisia. CEO-ul susține că strategia aceasta îl ajută să-i păstreze pe cei mai buni angajați și să mențină o cultură organizațională puternic pro-muncă.

„Dată fiind piața din ziua de azi, echipele de resurse umane trebuie să se miște rapid pentru a evalua candidații și să-i treacă prin procesul de recrutare pentru a le face o ofertă competitivă, deci e imposibil să ai dreptate 100% din timp”, a spus CEO-ul, potrivit businessinsider.com.

Compania a implementat însă strategia din mai, anul trecut, pe când le oferea noilor angajați 2.500 de dolari ca să demisioneze după două săptămâni, dacă simt că au dubii în ce privește compania. Dar, conform spuselor CEO-ului, nici măcar o persoană din cele 38 angajate nu a demisionat.

Între timp, compania a dublat oferta, de la 2.500 de dolari, la 5.000 de dolari.

„Ne-am uitat la salariul nostru mediu când am analizat schimbarea sumei și ne-am dat seama în cele din urmă că, dacă cineva câștigă 80.000 de dolari sau 100.000 de dolari pe an, 2.500 ar putea să nu fie suficient de tentant. Ei ar putea decide să rămână în timp ce își caută un alt job fiindcă câștigă mai mult rămânând. Așa că am ajustat numărul având în vedere asta”, a mai spus CEO-ul.

Angajatorii fac eforturi să își păstreze angajații

De menționat este că mulți proprietari de afaceri dintr-o gamă largă de industrii s-au luptat să găsească și să păstreze personal pe fondul unei penurii de forță de muncă la nivel național.

În noiembrie, anul trecut, un record de 4,5 milioane de americani și-au părăsit locul de muncă. În multe cazuri, oamenii au citat ca factori condițiile proaste de muncă și salariile mici.

În încercarea de a-și menține lucrătorii, întreprinderile au crescut salariile, au oferit bonusuri de angajare și au oferit beneficii educaționale pentru a atrage mai mult personal.

Dar chiar și pe fondul acestor schimbări, criza muncii a persistat în noul an, iar un studiu realizat în noiembrie a sugerat că problema ar putea continua și după 2022, în ciuda eforturilor angajatorilor. Dar compania mai sus amintită a găsit, se pare, aabordarea de succes pentru găsirea și păstrarea angajaților.

The post Compania care oferă 5.000 de dolari oamenilor pentru a demisiona. Ce vor să obțină, de fapt appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă