Compania americană United Airlines le cere angajaţilor să se vaccineze anti-COVID-19, altfel vor fi concediaţi

2 luni in urmă 23

Compania aeriană United Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene americane, le-a cerut tuturor celor circa 67.000 de angajaţi ai ei să se vaccineze anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii octombrie, în caz contrar riscă să fie concediaţi, a anunţat vineri postul CNBC, citat de agenţia Agerpres.

Cea mai mare parte a angajaţilor acestei companii aeriene s-au vaccinat deja anti-COVID-19, procentul celor vaccinaţi fiind de circa 90% în cazul piloţilor şi circa 80% pentru echipajele de cabină.

Într-o notă internă transmisă angajaţilor este subliniată ”responsabilitatea” companiei de a garanta că angajaţii săi sunt în siguranţă la locul de muncă şi admite existenţa unor dezacorduri faţă de ordinul dat.

Conducerea United Airlines a acceptat unele excepţii, precum cazuri de sănătate ce nu ar recomanda vaccinarea sau motive religioase, ce vor fi examinate de la caz la caz.

United Airlines ia astfel exemplul altor mari corporaţii americane ce au impus vaccinarea obligatorie a angajaţilor, precum procesatorul de carne Tyson Foods, cu 120.000 de angajaţi, sau Walmart, dar numai în cazul celor care lucrează la birou, la fel ca Walmart procedând şi Google, Facebook, Uber sau Lyft.

Decizia unor companii de a-şi obliga angajaţii să se vaccineze vine în contextul relansării pandemiei din cauza răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului. Autorităţi federale americane le-au cerut de asemenea angajaţilor să prezinte la locul de muncă dovada vaccinării. (Foto: Avion United Airlines – cont oficial companie)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă