Compania americană Novavax începe testarea unui vaccin combinat antigripal și împotriva COVID-19

1 lună in urmă 13


Novavax a anunțat, miercuri, că a început un studiu în care se testează un vaccin combinat care să acționeze atât împotriva gripei, cât și a noului coronavirus, relatează Reuters, potrivit Hotnews.ro.


În cadrul studiului, care va fi realizat în Australia, vor fi incluși 640 de adulți sănătoși, cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani și care au trecut prin infecția cu coronavirus sau au fost vaccinați anti-COVID cu cel puțin opt săptămâni înainte de debutul cercetării.


Lor și se va administra o combinație între vaccinul anti-COVID dezvoltat de Novavax, NVX-CoV2373, și serul antigripal NanoFlu, al aceleiași companii, alături de un adjuvant sau un rapel.


Gregory Glenn, președintele departamentului de cercetare și dezvoltare al Novavax, spune că această combinație între cele două vaccinuri ”ar putea duce la eficacități mai ridicate pentru sistemele de sănătate și niveluri mai ridicate de protecție împotriva COVID-19 și a gripei cu o singură schemă”.


În luna mai, reprezentanții Novavax precizau că se așteaptă ca această o combinație între vaccinurile antigripal și cel împotriva coronavirusului să joace un rol important în combaterea variantelor emergente ale COVID-19.


Novavax estimează că rezultatele studiilor vor apărea în prima jumătate a anului 2022.


Foto: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă