Compania aeronautică United Airlines impune vaccinarea obligatorie a angajaților

2 luni in urmă 25

United Airlines, una din cele mai mari companii aeronautice, se alătură unei liste în creștere de companii care cer angajaților să fie vaccinați împotriva Covid-19 până la finalul lui octombrie, altfel riscând concedierea, relatează CNN.

Compania a transmis că nu va solicita același lucru de la clienții săi, o astfel de măsură fiind la latura guvernului.

Potrivit datelor de la finalul lunii iunie, United Airlinesc avea circa 80.000 de angajați. Cea mai mare parte a angajaţilor acestei companii aeriene s-au vaccinat deja anti-COVID-19, procentul celor vaccinaţi fiind de circa 90% în cazul piloţilor şi circa 80% pentru echipajele de cabină.

United a spus că, deși a purtat discuții cu sindicatele sale cu privire la noile reguli, nu a ajuns la acorduri cu acestea.

„Experții sunt de acord, vaccinarea este cea mai bună apărare a noastră împotriva Covid-19 și a prejudiciilor pe care ni le crează”, transmite sindicatul însoțitorilor de zbor către membrii săi. „Am văzut o creștere notabilă a cazurilor în ultimele două săptămâni, [majoritatea] fiind însoțitori de zbor nevaccinați, deși au fost înregistrate și unele infecții postvaccinare.”

Declarația sindicatului piloților a fost mai prudentă, spunând că este de părere că solicitarea companiei „justifică negocieri suplimentare pentru a ne asigura siguranța, bunăstarea și drepturile de negociere”. Grupul a mai spus că deciziile recente ale instanțelor sugerează că „mandatul angajatorului ar fi stabilit ca legal” dacă ar fi contestat în instanță.

Conducerea United Airlines a acceptat unele excepţii, precum motive medicale care nu ar recomanda vaccinarea sau motive religioase, ce vor fi examinate de la caz la caz.

United Airlines ia astfel exemplul altor mari corporații americane ce au impus vaccinarea obligatorie a angajaților, precum procesatorul de carne Tyson Foods, cu 120.000 de angajați, sau Walmart, dar numai în cazul celor care lucrează la birou. Vaccinarea obligatorie pentru cei de la birou a fost introdusă și de Google, Facebook, Uber sau Lyft. Televiziunea CNN a concediat joi trei angajați care au venit la muncă nevaccinați.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă