Comitetul pentru situații de urgență se întrunește pentru prelungirea restricțiilor în Capitală. Autoritățile dau asigurări că Bucureștiul nu va fi carantinat

1 lună in urmă 1

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se reuneşte duminică în şedinţă pentru prelungirea măsurilor care sunt în vigoare pentru stoparea răspândirii COVID-19.

Reuniunea, care va avea loc la Prefectura Capitalei, este programată să înceapă la ora 12,00.

„Duminică va fi o şedinţă de Comitet Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, pentru prelungirea măsurilor care sunt şi azi în vigoare. Ele fuseseră luate pentru 14 zile şi expiră duminică. Vor fi prelungite cel mai probabil în forma de azi”, a declarat, vineri, prefectul Alin Stoica.

Pe 7 martie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, printre altele, interzicerea activităţii restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, având în vedere incidenţa de COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori în Capitală. De asemenea, CMBSU a hotărât că preşcolarii, elevii din învăţământul primar şi până la jumătate dintre elevii claselor a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi ai celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal merg la cursuri.

Sâmbătă, conform Grupului de Comunicare Strategică, rata de infectare cu SARS-CoV-2 în municipiul Bucureşti a fost de 4,85 cazuri la mia de locuitori.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat, sâmbătă, în urma unei ședințe la care au participat și premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și vicepremierul Dan Barna, că nu se impun noi restricții pentru Capitală și, implicit, nici carantinarea.

Arafat a precizat că duminică va fi o ședință a CMBSU, dar în cadrul acesteia se va discuta prelungirea actualelor restricții din București, subliniind că nu vor exista altele noi.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă