Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte astăzi pentru a decide restricţiile care se aplică în Capitală din această seară

3 săptămâni in urmă 2

Guvernul a anunţat noile restricţii impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, iar prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) are loc vineri dimineață, pentru a decide măsurile impuse în Capitală.

Alin Stoica a precizat că măsurile vor viza diminuarea programului agenților economici, scăderea orei la care putem ieși din case.

De asemenea, în privinţa mall-urilor se vor lua măsuri pentru a evita aglomerația, a mai spus prefectul Alin Stoica. Potrivit acestuia, se vor lua măsuri și pentru mijloacele de transport în comun, despre care a scris Libertatea.

Raed Afarat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat că vineri, 26 martie, se va publica în Monitorul Oficial hotărârea de guvern care prevede noile restricții, iar localitățile trebuie să aplice imediat aceste măsuri.

Când rata infectărilor depășește 4 la 1.000 de locuitori:

Carantina de noapte începe de la 20.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, Magazinele de tip supermarket se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, Sălile de fitness se închid

Aceste măsuri nu mai sunt aplicate în momentul în care rata de incidență coboară sub pragul de 3,5 la mia de locuitori.

Când rata infectărilor depășește 7,5 la 1.000 de locuitori

Carantina de noapte începând de la ora 20.00 se extinde pentru toată săptămâna, Magazinele se închid la ora 18.00 în fiecare zi.

Aceste măsuri nu mai sunt aplicate în momentul în care rata de incidență coboară sub pragul de 7.

În Bucureşti rata de infectare este de 6,50, conform celui mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă