Comitetul pentru Situații de Urgență București, convocat sâmbătă pentru măsurile care intră în vigoare duminică

1 lună in urmă 3


Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat vineri seară, la sediul instituției, după întâlnirea avută cu sindicaliștii Metrorex, că sâmbătă, „între orele 11:00 și 14:00”, va avea loc ședința Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență în care se vor decide măsurile care vor fi luate în Capitală.


„Vom convoca mâine (n.red. sâmbătă, 27 martie) Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Se va publica între timp hotărârea și vom da măsurile care vor fi cu aplicabilitate de duminică”, a spus vineri seara Alin Stoica, în declarațiile acordate jurnaliștilor și difuzate de postul Realitatea Plus.


Întrebat la ce oră va convoca sâmbătă ședința CMBSU, prefectul Capitalei a răspuns că nu poate să dea o oră exactă, dar că va fi „undeva între orele 11:00 și 14:00”.


Știm că sunt multe întrebări. Se colectează întrebările și mâine vom avea și mai multă claritate pe toate măsurile care se vor aplica.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica:

Bucureștiul a depășit prima oară indicele de infectare de 6 la mie pe 23 martie, când coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile a atins valoarea de 6,22. Până astăzi, 26 martie, indicele a crescut progresiv, ajungând la 6,67, conform datelor furnizate de autorități.


Discuțiile privind criteriile de carantinare au început luni, 22 martie. La finalul ședinței care a avut loc la Ministerul Sănătății și la care au participat specialiști ai INSP şi DSP, secretarul de stat Andreea Moldovan a anunțat schimbarea modului de calcul al ratei de infectare, iar joi, 25 martie, ministrul Vlad Voiculescu a confirmat modul de calcul.


Tot pe 25 martie, Guvernul a anunțat noile restricții la nivel național, printre care carantină de noapte de la ora 20.00 și magazine închise de la ora 18.00 în weekend în localitățile unde rata de infectare depășește pragul de 4.


Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi, 26 martie, pe Facebook, că restricțiile vor intra în vigoare duminică, 28 martie, cu două zile mai târziu decât se anunțase inițial.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă