Comitetul Internaţional Olimpic vrea ca toți sportivii participanţi la Jocurile Olimpice să fie vaccinaţi împotriva COVID-19/ Programul va începe cu distribuirea a 1,8 miliarde doze de vaccin în țările sărace

1 lună in urmă 23

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) intenţionează ca toţi sportivii participanţi la Jocurile Olimpice să fie vaccinaţi împotriva COVID-19, iar în acest sens colaborează cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii(OMS), a anunţat cotidianul The Telegraph.

CIO discută cu membrii proiectului Covac, un grup de experţi a OMS, iar programul ar urma să înceapă luna viitoare, cu distribuirea a 1,8 miliarde de doze de vaccin în ţările cele mai sărace.

Discuţiile au început după ce organizatorii JO au afirmat, în noiembrie, că sportivii şi spectatorii vor fi încurajaţi să se vaccineze împotriva Covid-19. Telegraph susţine că în cazul în care sportivii ar beneficia de un tratament prioritar s-ar crea o dezbatere etică, reamintind faptul că Premier League a refuzat să beneficieze de tratament preferenţial.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă