Comisiile au intervenit după acuzațiile de rasism de la finalul meciului Chindia - Hermannstadt! Când se va judeca speța

4 săptămâni in urmă 12

  • Liga 1: Hermannstadt - Astra, marți, 16:45, Digi Sport 1

  • Liga 1: Dinamo - UTA, marți, 21:30, Digi Sport 1

La finalul confruntării, Romario Pires, mijlocașul echipei din Sibiu, l-a acuzat pe Andrei Pițian, care a urmărit meciul din tribună, nefiind în lot, că l-a jignit folosind apelativul ”maimuțoi”, după ce în timpul jocului fundașul Chindiei s-ar fi bătut în repetate rânduri cu pumnii în piept, imitând gesturile unei maimuțe.

VIDEO cu incidentele de la finalul meciului Chindia - Hermannstadt:

Decizia luată de Comisia de Disciplină după scandalul de rasism de la Chindia - Hermannstadt

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal s-a sesizat după incidentele de la finalul jocului de la Buzău și i-a citat pe cei doi jucători implicați în scandal, pe arbitrul central Adrian Cojocaru și pe Iulian Dima, al patrulea oficial. Speța va fi analizată de către Comisie pe 23 aprilie.

Acuzat de rasism, Andrei Pițian a venit cu o altă versiune a incidentului de la Buzău, susținând că nu a folosit cuvintele care i-au fost atribuite de Romario Pires.

La finalul meciului i-am spus un singur lucru lui Romario, când am coborât pe gazon să-mi felicit colegii: 'Nu te mai bați cu pumnii în piept? Nu ne mai provoci?'.

În tur, când ne-au bătut, ne-a provocat cu foarte multe gesturi. N-am pronunțat acele cuvinte care se vehiculează. Nu am făcut niciun gest pe timpul meciului. Știu că subiectul rasismului este unul sensibil, am prieteni de culoare și cine mă cunoaște știe că nu accept astfel de lucruri.

În momentul în care am trecut pe lângă Romario i-am spus: <<Nu te mai bați cu pumnii în piept?>>. Atât! Nu am făcut niciun gest, nu m-am bătut cu pumnii în piept. Nu am intrat în conflict cu el pe teren.

Incidentul nu ne face bine, dar nu i-am zis 'maimuțoiule' în niciun moment, este exclus. Am fost pe stadion pentru că antrenorul m-a inclus în lotul lărgit, făcusem deja deplasarea la Buzău și n-am putut să joc. În tur au fost niște discuții contradictorii, el ne-a provocat, iar astăzi începuse cu aceleași gesturi”, a declarat Andrei Pițian, la Digi Sport Special.

Etichete: comisia de disciplina , andrei pitian , romario pires , rasism liga 1 , chindia - hermannstadt rasism
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă