Comisia Juridică din Senat a respins solicitarea DNA de a incepe urmărirea penală a lui Florian Bodog. Votul decisiv – miercuri în plen

2 săptămâni in urmă 20

Comisia Juridică a Senatului a respins luni cererea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale a senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii în 2017, au declarat pentru G4Media.ro surse parlamentare. Nu a fost întrunit numărul de voturi necesare pentru încuviințarea începerii urmăririi penale, potrivit surselor citate.

Votul decisiv va fi dat miercuri de plenul Senatului.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă