Comisia juridică a Senatului a constatat „abateri de la deontologia parlamentară” la Diana Şoşoacă

4 săptămâni in urmă 11

Raportul va fi trimis Biroului permanent, urmând ca acesta să decidă sancțiunea pentru Diana Șoșoacă, a declarat preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Iulia Scântei, conform Agerpres.

Diana Şoşoacă s-a prezentat la şedinţa comisiei din 13 aprilie, iar la intrare, Iulia Scântei, președintele Comisiei juridice a Senatului, a încercat să o oprească să intre, pentru că „poartă o mască neconformă”.

Şoşoacă a intrat însă în sală de două ori, în pofida acestui avertisment. Ea şi-a manifestat îndelung nemulţumirea atât în comisie, cât şi la uşa sălii de şedinţă, vizavi de obligaţia de a purta o mască „care nu o apără de virus”, potrivit Agerpres.

Comisia juridică a Senatului a fost pusă în imposibilitatea de a ţine şedinţa în care să analizeze comportamentul senatoarei, dar acum „a constatat cu majoritate de voturi că faptele reclamate în cuprinsul sesizării de către grupul PNL se subscriu conţinutului a trei abateri de la deontologia parlamentar”, a afirmat Iulia Scântei.

Ea a adăugat că dacă lucrurile „vor escalada” şi vor fi înregistrate noi comportamente care nu se subscriu conduitei unui senator, va fi luată o decizie de către reprezentanţii Coaliţiei şi de către Comisia pentru regulament.

E dorinţa noastră să ne continuăm activitatea pe următorii 4 ani, până la finalizarea mandatului, cu respectarea Regulamentului, pentru că suntem aici în slujba cetăţenilor, nu pentru a face scandal sau a exercita mandatul într-un mod injurios. Nu pentru asta am fost aleşi.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei:

Articolul 207 din Regulamentul Senatului prevede pentru abateri de la deontologia parlamentară sancţiunile: atenţionare, chemarea la ordine, retragerea cuvântului, îndepărtarea din sală pe durata şedinţei şi avertisment public scris.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă