Comisia Juridică a Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege privind revenirea la completurile de doi judecători în apel

1 lună in urmă 10

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege privind revenirea la completurile de doi judecători în apel, a anunțat inițiatorul proiectului, deputatul PNL Cristian Băcanu, fost secretar de stat în Ministerul Justiției. Urmează votul în plenul Camerei și apoi la Senat.

Se îndreaptă o procedură stâmbată de PSDragnea în tentativa sa de aservire a justiției și se rezolvă o parte din problemele de organizare și funcționare a sistemului judiciar.

Amintesc că PSD modificase legea, prevăzând 3 judecători în loc de 2 (cum au fost mereu în sistemul judiciar românesc). Această modificare, împreună cu lipsa acută de judecători, ar fi condus la o blocare a instanțelor”, a scris deputatul pe Facebook.

Inițiativa legislativă a deputatului Băcanu are aviz favoravil de la CSM și Consiliul Legislativ.

Modificarea legilor Justiției pe vremea lui Dragnea, în sensul alcăturiii completurilor de apel din 3, nu din 2 judecători, a fost criticată de asociațiile de magistrați. Aparent benefică (motivarea a fost să nu mai fie nevoie de crearea unor completuri de divergență atunci când cei 2 magistrați din completul de apel nu se pun de acord), modificarea a fost criticată pentru că sistemul de justiție are o lipsă acută de personal.

Completurile de 3 magistrați în apel urmau să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021, însă guvernu Cîțu a amânat termenul până la 1 ianuarie 2023.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă