Comisia Europeană vine cu vești bune de pe frontul COVID! Peste 25% dintre cetățenii UE au primit cel puțin o doză de vaccin

1 săptămână in urmă 19

 INQUAM, Octav Ganea Vaccinare UE - sursa foto: INQUAM, Octav Ganea

Peste un sfert din populaţia Uniunii Europene a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID19, a anunţat marţi Comisia Europeană, şi peste 9% dintre locuitorii blocului comunitar sunt de acum complet vaccinaţi, afirmă aceeași sursă.

MARŢI, 04 MAI 2021, 20:51

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

''Vaccinarea se accelerează în Europa: tocmai am trecut pragul de 150 de milioane de vaccinări (...) Vom avea suficiente doze pentru a vaccina 70% dintre adulţii din UE în iulie'', a scris pe Twitter Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

Cel puţin 153,8 milioane de doze au fost administrate la aproximativ 112,4 milioane de persoane, reprezentând 25,1% din populaţia Uniunii Europene, potrivit cifrelor oficiale înregistrate marţi de AFP, sursă citată de Agerpres.

Cel puţin 41,9 milioane de persoane sunt complet vaccinate (cu două doze sau cu vaccinul cu doză unică de la Johnson & Johnson), reprezentând 9,4% din populaţie.

Cum arată comenzile viitoare de vaccin ale Comisiei

Comisia, responsabilă cu precomenzile de vaccinuri în numele statelor membre, se aşteaptă să livreze cel puţin 410 milioane de doze în total pe parcursul celui de-al doilea trimestru (250 de milioane de doze BioNTech-Pfizer, 35 de milioane de la Moderna, 55 de milioane de la Johnson & Johnson, precum şi 70 de milioane de la AstraZeneca).

În pofida accelerării recente, UE rămâne în continuare în urma Statelor Unite (aproximativ 30% din populaţie complet vaccinată), a Israelului (58%) şi a Regatului Unit (23%).

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă